Informatie rondom coronavirus

23 december 2021

De druk op de ziekenhuizen is door zorg voor coronapatiënten nog steeds hoog. We geven u graag informatie over wat dit betekent voor u als patiënt of bezoeker van Ziekenhuis Amstelland. Ook vragen wij u in ons ziekenhuis rekening te houden met maatregelen waarmee we uw en onze gezondheid beschermen.  

Gaat mijn afspraak of operatie door?
Wij zetten alles op alles om onze zorg zoveel mogelijk door te laten gaan. De meeste poliklinische afspraken en behandelingen gaan voorlopig nog door. Op basis van landelijke richtlijnen beoordeelt de medisch specialist zorgvuldig of afspraken telefonisch kunnen plaatsvinden of dat een bezoek aan het ziekenhuis noodzakelijk is. Ook alle medisch urgente operaties gaan door. Hetzelfde geldt voor verloskundige zorg, oncologische zorg en de zorg aan patiënten die al zijn opgenomen in Ziekenhuis Amstelland.

Wat gaat niet door?
Om te zorgen dat de spoedeisende en kritieke zorg zoveel mogelijk door kan gaan zijn we genoodzaakt een aanzienlijk deel van de planbare operaties in Ziekenhuis Amstelland met ingang van 26 november uit te stellen. Het gaat om operaties die niet direct levensbedreigend zijn, zoals: heup- en knie operaties of een liesbreukoperatie. Patiënten krijgen persoonlijk bericht als hun afspraak of operatie wordt uitgesteld.

Wij realiseren ons dat het uitstellen van een operatie heel vervelend is en wij doen dan ook ons uiterste best om deze zorg zodra het kan zo snel mogelijk in te halen.

Onze maatregelen:
Om de verspreiding van het coronavirus binnen Ziekenhuis Amstelland te minimaliseren vragen we u rekening te houden met de volgende maatregelen:

Houd 1,5 meter afstand. 

 • Wij vragen u om overal in het ziekenhuis 1,5 meter afstand tot elkaar te houden. Er zijn looproutes aangegeven die u daarbij helpen. In de wachtkamer vragen wij u eveneens afstand te houden tot elkaar, ondanks de aanwezigheid van meerdere zitplaatsen. 
 • Draag een mondkapje 
  Het dragen van een mondkapje is verplicht in ons ziekenhuis. Dit betekent dat iedereen, dus medewerkers, bezoekers en patiënten, een mondkapje of face shield draagt in publieke ruimtes.
 • Kom alleen naar uw afspraak. 
  Als het echt nodig is dat er iemand meekomt, dan mag u maximaal 1 begeleider meenemen naar binnen. Deze begeleider moet dan van te voren worden aangemeld bij de polikliniek waar de afspraak is. Tip: We kunnen ons voorstellen dat het wel fijn is om een familielid of andere dierbare mee te laten luisteren met het gesprek met uw arts. U kunt uw telefoon op speaker zetten of het gesprek opnemen. Meld dit wel graag van te voren even aan de arts.


Daarnaast gelden binnen Ziekenhuis Amstelland de basisregels:

 • Was regelmatig uw handen
 • Hoest of nies in de elleboog
 • Kom niet naar het ziekenhuis met klachten die passen bij het coronavirus en laat u testen. 


Wanneer u op bezoek komt:

 • Patiënten mogen één bezoeker ontvangen.
 • Bekijk vooraf onze actuele bezoektijden
 • Kom niet op bezoek als u koorts en/of luchtwegklachten heeft, zoals verkoudheid, hoesten, keelpijn of kortademigheid.
 • Stem af met uw familie en vrienden wie op welk moment op bezoek komt. Zo voorkomt u vervelende situaties.
 • Komt u een coronapatiënt bezoeken? Bel dan vooraf met de afdeling, zodat het bezoek voor iedereen veilig kan verlopen.

 

Lees ook: Veelgestelde vragen