Informatie rondom coronavirus

Het aantal coronapatiënten dat is opgenomen in de Nederlandse ziekenhuizen daalt, ook in Ziekenhuis Amstelland. Hierdoor kunnen wij nu stapsgewijs reguliere zorg opschalen.

Ondanks dat de aantallen dalen, nemen wij nog wel coronapatiënten op. Hierdoor zijn wij helaas nog steeds in enkele gevallen genoodzaakt niet-spoedeisende operaties te verschuiven naar een later tijdstip. Patiënten voor wie dit geldt, worden hier persoonlijk over geïnformeerd.

Welke zorg gaat door?
Spoedoperaties, oncologische zorg, geplande keizersneden en overige niet-uitstelbare operaties gaan uiteraard door. Voor minder urgente operaties en behandelingen, kan de wachttijd mogelijk langer zijn. We begrijpen dat dit heel vervelend is voor de betrokken patiënten. Uiteraard proberen we de wachttijd zoveel mogelijk in te lopen.

Niet gebeld? Dan gaat uw operatie of behandeling door
Per patiënt wordt zorgvuldig beoordeeld of een geplande operatie of behandeling kan worden uitgesteld. Patiënten van wie de operatie en behandeling moet worden verplaatst, worden gebeld. Als u niet wordt gebeld, gaat uw operatie of behandeling gewoon door.

Polikliniek en dagbehandeling
De meeste afspraken voor de polikliniek en afspraken voor dagbehandeling gaan door. Waar mogelijk vindt een afspraak telefonisch of via een videoconsult plaats. Heeft u een afspraak waarvoor u naar Ziekenhuis Amstelland moet komen? Weet dan dat veiligheid voor u, en onze medewerkers voorop staat. Daarom zijn er aangepaste bezoektijden en gelden er specifieke maatregelen in Ziekenhuis Amstelland.  

Zorg op afstand
Op basis van landelijke richtlijnen beoordeelt de medisch specialist zorgvuldig of afspraken telefonisch kunnen plaatsvinden of dat een bezoek aan het ziekenhuis noodzakelijk is.

Afspraak maken
Het is nog niet mogelijk om online een afspraak in te plannen. U kunt alleen telefonisch via de polikliniek een afspraak maken. Betreft het een eerste afspraak, dan wordt u gebeld door het ziekenhuis voor het maken van de afspraak.

Spoed
Als u naar de Spoedeisende Hulp van ons ziekenhuis komt en u heeft een medische indicatie op corona, zullen wij altijd een PCR test doen. Het tonen van een negatieve thuis sneltest is hierbij helaas niet voldoende.

Coronamaatregelen
De huidige coronamaatregelen, zoals het houden van voldoende afstand, hanhygiëne en het gebruik van persoonlijke beschermingsmiddelen en testen blijven van kracht. Ook wanneer u gevaccineerd bent, blijft het belangrijk dat u zich hieraan houdt. U kunt na vaccinatie mogelijk nog het coronavirus verspreiden en iemand anders besmetten, aangezien nog niet iedereen gevaccineerd is.