Uw afspraak of behandeling in het ziekenhuis

In Ziekenhuis Amstelland gelden maatregelen om uw bezoek of behandeling in Ziekenhuis Amstelland veilig te laten verlopen. De maatregelen zijn nodig om u en onze medewerkers zo goed mogelijk te beschermen tegen het coronavirus. Daarom verloopt uw bezoek aan het ziekenhuis anders dan u gewend bent.

Specifieke maatregelen

• Voor bezoekers en patiënten vanaf 13 jaar is het verplicht om in Ziekenhuis Amstelland een eigen mondkapje te dragen voor publiek gebruik.  Mondkapjes voor publiek gebruik hebben geen CE-markering of een medische claim, zoals ‘for medical use’.
  • Patiënten en bezoekers worden bij binnenkomst gescreend op coronaverschijnselen. Indien nodig krijgt u een chirurgisch mondneusmasker. Daarnaast vragen we iedereen bij binnenkomst de handen te desinfecteren.
  • Om verspreiding van het virus zoveel mogelijk te voorkomen zijn wachtkamers zo ingericht dat het mogelijk is om 1,5 meter afstand tot elkaar te houden. Dit vraagt oplettend gedrag van iedereen. Deze 1,5 meter maatregel betekent wel dat we minder mensen tegelijkertijd kunnen ontvangen op de poliklinieken.

Kom alleen
Het is nog steeds noodzakelijk om afstand van elkaar te houden om de kans op verspreiding van het coronavirus zo klein mogelijk te maken. Daarom vragen wij patiënten alleen te komen, tenzij begeleiding noodzakelijk is. In dat geval kan dat maximaal 1 persoon zijn. Deze begeleider moet dan van te voren worden aangemeld bij de polikliniek waar de afspraak is.

Gesprek opnemen
We kunnen ons voorstellen dat het wel fijn is om een familielid of andere dierbare mee te laten luisteren met het gesprek met uw arts. U kunt uw telefoon op speaker zetten of het gesprek opnemen. Meld dit wel graag van te voren even aan de arts.