Al 10 jaar Look Good Feel Better in Ziekenhuis Amstelland

Stichting Look Good Feel Better organiseert al 10 jaar lang workshops uiterlijke verzorging bij kanker samen met Ziekenhuis Amstelland in Amstelveen. Om dit lustrum niet zomaar voorbij te laten gaan, kregen de deelnemers van de workshop, die vandaag plaatsvond in Ziekenhuis Amstelland een lekker gebakje. Tijdens deze workshops geven beautyprofessionals adviezen aan vrouwen op het gebied van make-up en huidverzorging. Het doel hiervan is dat deze vrouwen weer meer zelfvertrouwen krijgen en zich weer beter kunnen voelen.


Zelfvertrouwen 

De workshops van Look Good Feel Better worden door de deelnemers beoordeeld met een gemiddelde van een negen. Niet voor niks zijn de bijeenkomsten inmiddels uitgegroeid tot een waardevol en vast onderdeel van de oncologische zorg. Petra Odenthal, directeur stichting Look Good Feel Better, legt uit waarom. “Kanker is een ziekte met ingrijpende gevolgen. Lichamelijk én emotioneel vormt het hele traject van ziek zijn een grote belasting. Als dan ook je uiterlijk nog eens verandert, kan dat invloed hebben op je zelfvertrouwen. Wij willen vrouwen dat zelfvertrouwen door middel van onze workshops teruggeven.”

Positieve reacties 
Tijdens de bijeenkomsten worden er daarom concrete tips gegeven waarmee vrouwen zelf aan de slag kunnen gaan. Zoals: hoe maak je je op wanneer je wimpers en wenkbrauwen zijn uitgevallen? Maar ook: met welke make-up kun je de gevoelige huid verzorgen? Deelnemer Barbara is blij dat ze heeft meegedaan: “Ik keek in de spiegel en herkende mezelf weer.”

Over Stichting Look Good Feel Better
Stichting Look Good Feel Better wil mensen met kanker meer zelfvertrouwen geven door middel van uiterlijke verzorging. Dit doet zij door het geven van voorlichting, het organiseren van speciale workshops in ziekenhuizen en persoonlijk advies en behandelingen door heel Nederland. De activiteiten van Look Good Feel Better worden mogelijk gemaakt door 500 vrijwilligers, bestaande uit onder andere schoonheidsspecialisten en kappers. De stichting is volledig afhankelijk van giften van bedrijven en particulieren. Het programma van Look Good Feel Better bestaat in meer dan 25 landen. Deze landen werken zelfstandig en wisselen kennis en ervaring uit.

De volgende Look Good Feel Better workshop in Ziekenhuis Amstelland vindt plaats op 11 juni 2019. Inschrijven kan bij de verpleegkundigen op de dagbehandeling of via de  website van Ziekenhuis Amstelland.