Coronamaatregelen blijven zoveel mogelijk gelden

Ziekenhuis Amstelland houdt het voor haar patiënten, bezoekers en medewerkers zo veilig mogelijk en daarom blijven de maatregelen rondom het coronavirus in het gebouw gehandhaafd. Ondanks de versoepelingen in de samenleving, hanteren wij het volgende dringende advies:

Houd 1,5 meter afstand.

• Houd overal in het ziekenhuis 1,5 meter afstand tot elkaar. Er zijn looproutes aangegeven die u daarbij helpen. In de wachtkamer vragen wij u eveneens afstand te houden tot elkaar, ondanks de aanwezigheid van meerdere zitplaatsen.
  • Draag een mondkapje
    Dit betekent dat iedereen, dus medewerkers, bezoekers en patiënten, een mondkapje of face shield draagt in publieke ruimtes.
  • Kom alleen en niet te vroeg naar uw afspraak.
    Als het echt nodig is dat er iemand meekomt, dan mag u maximaal 1 begeleider meenemen naar binnen. Deze begeleider moet dan van te voren worden aangemeld bij de polikliniek waar de afspraak is. Tip: We kunnen ons voorstellen dat het wel fijn is om een familielid of andere dierbare mee te laten luisteren met het gesprek met uw arts. U kunt uw telefoon op speaker zetten of het gesprek opnemen. Meld dit wel graag van te voren even aan de arts.

Daarnaast gelden binnen Ziekenhuis Amstelland de basisregels:

• Was regelmatig uw handen
  • Hoest of nies in de elleboog
  • Kom niet naar het ziekenhuis met klachten die passen bij het coronavirus en laat u testen.

Wanneer u op bezoek komt:

• Patiënten mogen één bezoeker ontvangen.
  • Bekijk vooraf onze actuele bezoektijden
  • Kom niet op bezoek als u koorts en/of luchtwegklachten heeft, zoals verkoudheid, hoesten, keelpijn of kortademigheid.
  • Stem af met uw familie en vrienden wie op welk moment op bezoek komt. Zo voorkomt u vervelende situaties.
  • Komt u een coronapatiënt bezoeken? Bel dan vooraf met de afdeling, zodat het bezoek voor iedereen veilig kan verlopen.