Internationale interesse voor orthopedische technieken in Ziekenhuis Amstelland

Om meer kennis op te doen bij het plaatsen van een totale heupprothese via de voorste benadering, liepen twee orthopeden uit Viersen, Duitsland een dag mee met orthopeed Nouta in Ziekenhuis Amstelland. De voorste benadering bij het plaatsen van een heupprothese is een relatief nieuwe methode om deze operatie uit te voeren. De operatie wordt aan de voorzijde van de heup/bovenbeen uitgevoerd en heeft als groot voordeel dat er geen pezen of spieren losgemaakt hoeven te worden. Hierdoor gaat het herstel na de operatie sneller dan bij andere benaderingen. In Ziekenhuis Amstelland worden alle heupprothesen geplaatst via deze spiersparende techniek door dr. De Vries, drs. Schaasberg en drs. Nouta.

Op de foto v.l.n.r.: dr. Sadighi, dr. Schmit (beiden van de LVR-kliniek in Viersen) en drs. K.A. Nouta (Ziekenhuis Amstelland)