Kunst in Ziekenhuis Amstelland

Tot en met maart 2018 zijn er verschillende exposities te zien in Ziekenhuis Amstelland.

In de gang bij Fysiotherapie exposeert Anneke de Meij. Haar kleurgebruik en haar streek hebben zich wel ontwikkeld, maar haar stijl is  impressionistisch gebleven. Ze werkt meestal met acrylverf op royale formaten. In haar werk wilt zij zichtbaar maken en vasthouden hoe de natuurlijke en menselijke omgeving haar geraakt heeft.

In gang B worden de schilderijen van vader en dochter Stel tentoongesteld. Herman Stel is geboren in Nederland en een autodidact als het gaat om zijn schilderijen. Hij gebruikt contrasten in vormen en kleuren. Zijn stijl wordt geïnspireerd door de wens om iets te doen met emoties, mensen en gezichten, gecombineerd met zijn kleurrijke stijl. Jorien Stel maakt Paper-art schilderijen. Paper-Art is een kunstvorm die gebruik maakt van beelden en woorden voor het creëren van een nieuwe compositie en een nieuw verhaal. Haar hedendaagse schilderijen zijn een spannende combinatie van papier uit tijdschriften en acrylverf waarbij figuratie en abstractie elkaar afwisselen.