Mariska Rondaij exposeert in de B-gang

Mariska Rondaij (Amsterdam, 1976) exposeert tot en met juni in de B-gang van Ziekenhuis Amstelland. Na ruim tien jaar wetenschappelijk onderzoek te hebben gedaan bij Sanquin en het Nederlands Kanker Instituut heeft zij in 2011 de stoute schoenen aangetrokken en het laboratorium ingeruild voor een atelier en een studie aan de Wackers Academie voor hedendaagse figuratieve kunst. In 2016 heeft ze deze opleiding met succes afgerond.

In haar werk probeert zij de vorm van licht en schaduw te vinden. Daarnaast is ze geïnteresseerd in het spel tussen dikke en dunne verfvlakken. Op deze manier hoopt ze extra diepte in haar werk te creëren. De geëxposeerde schilderijen geven een overzicht van verschillende  onderwerpen en thema’s. Sommige landschappen zijn ter plaatse geschilderd terwijl de schilderijen van platanen juist in haar atelier gestileerd werden.

Mariska is altijd gefascineerd geweest door het moment waarop mensen geconcentreerd bezig zijn, zich onbespied voelen en daardoor volledig in hun eigen wereld zijn. De intensiteit en de authenticiteit van dat moment is prachtig. In de serie schilderijen van spelende kinderen heeft zij geprobeerd dat moment te vangen.

Op het moment is Mariska bezig met twee verwante series schilderijen. De ene serie bestaat uit stillevens van achtergelaten, kapotte paraplu's. De andere serie “Blown Covers”, bestaat uit schilderijen van mensen waarvan de paraplu, die ze zou moeten beschermen tegen de regen, door de wind wordt weggeblazen. Werken van beide series zijn te zien.

Mariska Rondaij: www.mariskarondaij.nl | mariska@rondaij.nl | 06 23263920