Ode aan het vak verpleegkunde officieel onthuld

‘De vele gezichten van verpleegkunde’ is donderdag 12 mei, op de dag van de verpleging in Ziekenhuis Amstelland door de Verpleegkundige Advies Raad en Sophia de Rooij, voorzitter Raad van Bestuur, onthuld. Het kunstwerk is een ode aan het meest veelzijdige beroep dat we in ons ziekenhuis kennen; de verpleegkundige. De verpleegkundige kent vele gezichten en dat is tot uiting gebracht in beeld en tekst. Want je bent niet zomaar verpleegkundige; je bent de alleskunner, de doorpakker, de regisseur, de topsporter, de rots, de optimist, de coach, de tolk, de hartbewaker, de teamplayer.

Het kunstwerk is ontwikkeld in samenwerking met INTO brand stories en mogelijk gemaakt door een bijdrage van de Vrienden van Ziekenhuis Amstelland en Stichting Ontmoetingscentrum Groenelaan. De Dag van de verpleging is een dag waarop speciale aandacht wordt gegeven aan onze verpleegkundigen. Maar ook aan onze andere collega’s is gedacht. Want in Ziekenhuis Amstelland hebben álle collega’s het afgelopen jaar veel extra stappen gezet.

Het kunstwerk hangt in gang B van Ziekenhuis Amstelland