Paul Rotering benoemd tot lid Raad van Bestuur Ziekenhuis Amstelland

Paul Rotering treedt op 1 maart aan als lid Raad van Bestuur van Ziekenhuis Amstelland. Met de benoeming van Rotering is de Raad van Bestuur, onder voorzitterschap van Sophia de Rooij die eveneens start per 1 maart, compleet.

Loopbaan
Paul Rotering heeft een brede bedrijfsmatige achtergrond met een financieelPaul  accent. Vanaf 2016 is hij Directeur van MSB Alrijne, de coöperatie van vrijgevestigde medisch specialisten verbonden aan de Alrijne ziekenhuizen. Daarvoor heeft Paul Rotering ruim 20 jaar in het bedrijfsleven gewerkt in verschillende advies- en managementfuncties, onder andere bij Ernst & Young en bij Shell. Tot 2016 was hij Vice President Supply Chain bij Stork. Begin 2016 heeft hij bewust de overstap gemaakt naar de zorgsector. Hij is afgestudeerd in bedrijfskunde en in financieel management.

Over zijn benoeming bij Ziekenhuis Amstelland zegt Paul Rotering: "Ik ben verheugd over mijn benoeming omdat ik geloof in het bestaansrecht en de toegevoegde waarde van een relatief kleinschalig ziekenhuis zoals Ziekenhuis Amstelland. Ik kijk ernaar uit om samen met Sophia de Rooij en met alle betrokkenen en medewerkers een bijdrage te leveren aan de toekomst van het ziekenhuis en aan de gezondheidszorg in de regio.”

Nieuwe fase
Voorzitter Raad van Toezicht Paul Steman over de aanstelling van Rotering: “Met de komst van Paul is de Raad van Bestuur met alle gewenste en vereiste ervaring, expertise en competenties goed uitgerust om de in de afgelopen jaren gerealiseerde verbetering van de marktpositionering, de bedrijfsvoering en financiële prestaties op een duurzame wijze te bestendigen en verder uit te bouwen.”