Planbare zorg wordt uitgesteld

Het aantal coronabesmettingen is nog altijd enorm hoog en blijft naar verwachting ook oplopen. We zien dat terug in de toename van het aantal patiënten met Covid in Ziekenhuis Amstelland en aan de uitval van medewerkers. Om te zorgen dat de spoedeisende en kritieke zorg zoveel mogelijk door kan gaan, zijn we genoodzaakt een aanzienlijk deel van de planbare operaties in Ziekenhuis Amstelland met ingang van 26 november uit te stellen.

Het gaat om operaties die niet direct levensbedreigend zijn, zoals: heup- en knie operaties of een liesbreukoperatie. Patiënten krijgen persoonlijk bericht als hun afspraak of operatie wordt uitgesteld.

Operatiekamers niet in gebruik
Vanuit de landelijke en regionale afspraken is besloten dat ook Ziekenhuis Amstelland net zoals andere ziekenhuizen nog meer bedden vrijmaakt voor de acute zorg en zorg voor Covid-patiënten. In ons ziekenhuis zijn we daarom vanaf nu ook afgeschaald in het gebruik van operatiekamers. Artsen en verpleegkundigen die daar werken zullen hun collega’s opnieuw in de intensieve coronazorg en op andere afdelingen gaan ondersteunen.

Boostervaccinatie medewerkers
Ondertussen is afgelopen woensdag gestart met de boostervaccinatie onder medewerkers die direct patiëntencontact hebben. Hiermee kunnen we medewerkers en onze kwetsbare patiënten beter beschermen tegen het coronavirus. We verwachten de komende twee weken iedereen te hebben gevaccineerd.