Toenemend aantal corona-patiënten: wat betekent dit in Ziekenhuis Amstelland?

De toestroom van het aantal corona-patiënten neemt sinds deze week ook in Ziekenhuis Amstelland sneller toe. Dit merken we vooral in de acute zorg, we zien veel meer patiënten op de spoedeisende hulp. Om die reden is donderdag 4 november opnieuw de cohortafdeling ingericht en ook in gebruik genomen. Een deel van de kamers van kliniek beneden is speciaal ingericht voor de behandeling van corona-patiënten.

Afspraken gaan voorlopig door
Net als andere ziekenhuizen heeft Ziekenhuis Amstelland te maken met ziekteverzuim en personeelstekort. We doen onze uiterste best om zoveel mogelijk geplande zorg uit te voeren en uitgestelde operaties in te halen. Als u een afspraak heeft in ons ziekenhuis kunt u ervan uit gaan dat deze doorgaat. Tenzij u wordt gebeld. Wij vragen vriendelijk om uw begrip hiervoor.

Hoe kunt u helpen?
Om de toestroom van corona-patiënten te verminderen, vragen we medewerkers, patiënten en bezoekers om binnen ons ziekenhuis weer 1,5 meter afstand te houden en een mondkapje te dragen. Eind september was dit in Ziekenhuis Amstelland nog een dringend advies, maar vanaf zaterdag 6 november is het dragen van een mondkapje weer verplicht in ons ziekenhuis. In de wachtkamer vragen wij patiënten eveneens afstand te houden tot elkaar, ondanks de aanwezigheid van meerdere zitplaatsen.

Naast de genoemde maatregelen blijven we iedereen vragen de basisregels in acht te nemen:

• Geef geen hand
  • Was regelmatig uw handen
  • Hoest of nies in de elleboog
  • Kom alleen en niet te vroeg op uw afspraak
  • Kom niet naar het ziekenhuis met klachten die passen bij het coronavirus en laat u testen.

De bezoektijden zijn eind september aangepast en dat zal voorlopig nog zo blijven.