Voorzitter Raad van Bestuur Esther Agterdenbos vertrekt bij Ziekenhuis Amstelland

Na een periode van bijna vier jaar vertrekt Esther Agterdenbos-van de Ree per 1 maart 2021 als bestuurder van Ziekenhuis Amstelland. Zij wordt directeur Zorg en lid van de Directieraad bij Menzis. Hiermee geeft Esther invulling aan een nieuwe stap in haar loopbaan in de zorg.

Andy Mosmans, voorzitter Raad van Toezicht Ziekenhuis Amstelland, laat weten dat hij het jammer vindt dat Esther vertrekt, maar dat hij tevens de overstap begrijpt, vanuit haar ambitie om zich continu te blijven ontwikkelen. “Esther heeft de afgelopen jaren toegewijd en professioneel leidinggegeven aan de organisatie en we zijn haar dankbaar voor alle resultaten die daarmee zijn geboekt: Ziekenhuis Amstelland staat er veel beter voor dan toen ze kwam. Zo is er in 2018 gereorganiseerd en een overeenkomst gesloten met de zorgverzekeraars, het Medisch Specialistisch Bedrijf en de bank waardoor Ziekenhuis Amstelland zelfstandig verder kon. En om de regionale positie van het ziekenhuis verder te verstevigen is er met Amsterdam UMC een overeenkomst gesloten voor concrete herschikkingsinitiatieven: het verschuiven van niet complexe basiszorg naar Ziekenhuis Amstelland. Deze unieke samenwerking lijkt een voorbeeld voor andere regio’s. Esther heeft Ziekenhuis Amstelland naar de volgende fase van zijn ontwikkeling gebracht. Het strategisch beleidsplan 2021-2025 is een mooie basis voor de komende jaren.”

Esther Agterdenbos: “Na een aantal fijne en uitdagende jaren bij Ziekenhuis Amstelland heb ik veel zin om me weer in de breedte bezig te gaan houden met de zorg. Uiteraard zal ik de fijne collega’s en samenwerkingspartners gaan missen.”

De Raad van Toezicht van Ziekenhuis Amstelland is inmiddels een wervingsprocedure voor de opvolging gestart.