Werkzaamheden Beneluxbaan zorgen voor omleidingen voor fietsers en auto’s

De werkzaamheden rondom de Beneluxbaan zijn in volle gang. Waternet vernieuwt de waterleiding over een lengte van 500 meter. Een deel van het fietspad en de rechter rijstrook van de oostelijke rijbaan van de Beneluxbaan tussen Sportlaan en Oranjebaan worden hiervoor afgesloten. De waterleiding ligt onder het fietspad. Om ruimte te creëren voor materiaal en werkverkeer is de naastgelegen rechterrijstrook afgesloten. De werkzaamheden staan gepland van maandag 7 mei t/m maandag 6 augustus.

Vanaf maandag 7 mei zijn de volgende omleidingen:

Auto’s
De toerit van de Beneluxbaan bij de Laan van Langerhuize  richting Amstelveen Noord/Amsterdam is afgesloten. Er zijn diverse alternatieven om op de Beneluxbaan te komen. Dat kan bijvoorbeeld via de oprit bij de Oranjebaan. De omleidingsroutes hiervoor zijn aangegeven. In deze periode van werkzaamheden is de rechterrijstrook van de Beneluxbaan ter hoogte van de Laan van Langerhuize tot aan de Oranjebaan afgesloten. Voor werknemers van sommige bedrijven of instellingen nabij de Laan van Langerhuize en de Laan van de Helende Meesters kan de route via de Burgemeester Boersweg en de Oranjebaan een goed alternatief zijn om op de Beneluxbaan te komen.

Fietsers
Het fietspad parallel langs de Beneluxbaan wordt ook afgesloten ter hoogte van de bovengenoemde toerit. Fietsers richting Amstelveen Noord/Amsterdam kunnen omrijden via de Ouverture/ Parelvisserslaan v.v.