Ziekenhuis Amstelland scoort bovengemiddeld in Elsevier Beste Ziekenhuizen

Ziekenhuis Amstelland behoort net als voorgaande jaren tot de ziekenhuizen in Nederland die boven het landelijk gemiddelde scoort. Dat blijkt uit het jaarlijkse onderzoek ‘Beste Ziekenhuizen’ dat is gepubliceerd door Elsevier Weekblad.

Het overzicht van ziekenhuizen is geen ranglijst. Wel laat het zien in hoeverre een ziekenhuis afwijkt van het landelijk gemiddelde, gemeten aan de hand van 112 indicatoren dit jaar. Dat zijn indicatoren die ziekenhuizen zelf aanleveren bij de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd en het Zorginstituut, die deze informatie in opdracht van de overheid verzamelen.

Het onderzoek van Elsevier deelt ziekenhuizen in vier groepen in: ziekenhuizen die veel lager, lager, hoger en veel hoger scoren dan het landelijk gemiddelde. Ziekenhuizen kunnen maximaal vier ‘bollen’ krijgen voor patiëntgerichtheid en voor medische zorg. Ziekenhuis Amstelland scoort drie bollen voor patiëntgerichtheid en twee voor medische zorg. Totaal score blijft net zoals de 3 voorgaande jaren bovengemiddeld en wordt uitgedrukt in drie bollen.