Zorg Ziekenhuis Amstelland scoort hoger dan landelijk gemiddelde

Elk jaar publiceert Elsevier een onderlinge vergelijking op een aantal veelvoorkomende behandelingen tussen ziekenhuizen en klinieken op basis van onder andere de uitkomsten van de kwaliteitsindicatoren. Vier behandelingen in Ziekenhuis Amstelland zijn dit jaar meegenomen in de benchmark “Beste ziekenhuizen en klinieken” van Elsevier. Uit de benchmark komt naar voren dat de zorg van Ziekenhuis Amstelland op drie van de vier behandelingen hoger scoort dan het landelijk gemiddelde. En daar zijn we ontzettend trots op.

Benchmark
De benchmark van Elsevier deelt ziekenhuizen in vier groepen in: ziekenhuizen die 1) veel lager, 2) lager, 3) hoger en 4) veel hoger scoren dan het landelijk gemiddelde. Voor ziekenhuis Amstelland zijn dit jaar de volgende behandelingen meegenomen in de benchmark:

·         Behandeling bij borstkanker – beoordeling 2 (was vorig jaar 1)

·         Heupprothese – beoordeling 3 (was vorig jaar 2)

·         Knieprothese – beoordeling 3 (was vorig jaar 2)

·         Veneuze ziekten – beoordeling 3 (was vorig jaar 3)