Vrijwilligers

In Ziekenhuis Amstelland werken ongeveer 100 vrijwilligers. Het vrijwilligerswerk is een waardevolle aanvulling op het werk van de beroepskrachten en de service die het ziekenhuis wil bieden. Vrijwilligers zijn van grote meerwaarde in het contact met de patiënten. Er zijn vrijwilligers actief op de volgende plekken;

  • Vrijwilligers ontvangst hal
  • Vrijwilligers Huiskamerproject
  • Vrijwilligers koffiekar
  • Vrijwilligers Kliniek
  • Radio Tulipa TV vrijwilligers

Hoe geeft u zich op?
Als u belangstelling heeft voor het vrijwilligerswerk in ons ziekenhuis, dan kunt u onderstaand formulier invullen. De coördinator vrijwilligers neemt dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

Omschrijving van de verschillende werkzaamheden

Vrijwilliger ontvangst hal
De vrijwilliger is werkzaam in de centrale hal van het Ziekenhuis Amstelland. Hij of zij is het eerste aanspreekpunt voor de patiënten en bezoekers van ons ziekenhuis. De vrijwilliger beantwoord algemene vragen, verwijst bezoekers door naar de juiste afdeling en loopt eventueel mee. Maar biedt ook ondersteuning aan minder valide patiënten of helpt bij de parkeerautomaat.
Werktijden: ma t/m vrij: 9.00-12.00 uur of van 13.30-16.30 uur.

Huiskamer vrijwilligers
Het doel van de huiskamer op de afdeling Kliniek Beneden is om kwetsbare ouderen meer aandacht en activiteiten te bieden tijdens hun opname in het ziekenhuis. Dit zorgt voor een positieve bijdrage aan de fysieke- en mentale gezondheid, persoonlijk welzijn en de zelfredzaamheid van de patiënt.
De huiskamer vrijwilligers zijn van 10.00 uur tot 12.00 uur aanwezig. Zij doen een spelletje, maken een praatje of lezen de krant voor onder het genot van een drankje en iets lekkers. Per ochtend zijn er twee vrijwilligers werkzaam in de huiskamer.
Werktijden: dinsdag, woensdag en donderdag van 10.00 tot 12.00 uur.

Koffiekar
Wij zijn op zoek naar een enthousiaste vrijwilliger voor de donderdagochtend voor het rondbrengen van koffie en thee bij de patiënten van de poliklinieken. 

Vrijwilligers Kliniek
Op Kliniek Boven worden patiënten verpleegd van alle snijdende specialismen. Zoals algemene chirurgie, orthopedie, KNO, neurochirurgie en plastische chirurgie.
Kliniek beneden is verdeerld in Oost en West. Op Kliniek Beneden Oost worden o.a. cardiologische patiënten en maag-darm-en lever patiënten verpleegd.
Kliniek Beneden West is een algemene interne afdeling. Er worden patiënten opgenomen met neurologische-, oncologische-,interne- of longaandoeningen.

Op zowel Kliniek beneden als Kliniek Boven zijn vrijwilligers actief. De vrijwilligers zijn er voor de patiënten die daar soms voor korte of langere tijd opgenomen zijn. De vrijwilliger kijkt in overleg met de verpleging wat nodig is. Dit kan een praatje zijn, een wandelingetje maken, een spelletje doen, helpen met inpakken bij ontslag, of het halen van een kopje koffie.
Werktijden: maandag t/m vrijdag van 9.00 uur tot 12.00 uur

Radio Tulipa TV vrijwilligers
Deze vrijwilligers verzorgen op alle avonden (behalve vrijdag en  zaterdag) radio- en televisie uitzendingen voor patiënten. Radio Tulipa TV functioneert in een aparte stichting.

 

Aanmelden als vrijwilliger