Inschrijven

Wanneer u voor de eerste keer komt op de polikliniek, dan moet u zich eerst inschrijven bij de inschrijfbalie. Deze is geopend van maandag tot en met vrijdag van 8.00 - 17.00 uur. Wij raden u aan om 20 minuten eerder dan de afspraaktijd aanwezig te zijn, er kan een wachttijd bij de inschrijfbalie zijn. Heeft u een afspraak in Uithoorn bij een van onze specialisten en heeft u nog geen inschrijfbewijs, dan kunt u voorafgaand aan uw afspraak uw gegevens doorgeven aan de assistente van uw arts.

Wat neemt u mee bij inschrijving

  • Een geldig identiteitsbewijs: paspoort, Nederlands rijbewijs, identiteitskaart, vreemdelingendocument
  • Uw verzekeringsbewijs

Identificatie
Naast het vastleggen van de identiteitsgegevens is het ziekenhuis verplicht uw Burger Service Nummer (BSN) op te nemen in de administratie. Dit is nodig om persoonsverwisseling en misbruik van zorgpassen tegen te gaan en om de kosten te kunnen indienen bij de zorgverzekeraar. Wanneer u zich niet kunt legitimeren, kunnen wij het BSN niet voor facturatie naar de zorgverzekeraar gebruiken. U krijgt dan de rekening thuis gestuurd. Wanneer u zich binnen twee weken alsnog persoonlijk meldt met een geldig identiteitsbewijs, wordt de rekening (alsnog) naar uw verzekeraar gestuurd. De legitimatieplicht kent géén leeftijdsgrens en geldt dus ook voor kinderen.

Uw toestemming is nodig

  • Ziekenhuis Amstelland bewaart uw (persoonlijke) gegevens in een medisch dossier. Dit is nodig voor een goede (medische) behandeling. Als u naast Ziekenhuis Amstelland ook bij andere zorgverleners onder behandeling bent, of in de toekomst onder behandeling komt, kan het in uw belang zijn dat wij uw gegevens met hen kunnen delen. Voor het digitaal beschikbaar stellen van uw gegevens met andere zorgverleners via een uitwisselingssysteem hebben wij uw toestemming nodig. Kijk voor meer informatie hier

  • De databank voor weefselonderzoek (“Biobank”), omdat er mogelijk in de toekomst weefsel afgenomen wordt voor onderzoek in het Amsterdam UMC. Ook hiervoor is uw toestemming nodig. Kijk voor meer informatie hier


Wijzigen inschrijfgegevens
Als u uw persoonlijke gegevens wilt wijzigen dan kunt u dit aan ons doorgeven via MijnZHA.nl of door een bezoek aan de Inschrijfbalie op onze locatie. Neemt u hierbij uw wettig legitimatiebewijs mee.