Op de Kinderafdeling

Op de Kinderafdeling vind je kamers, de behandelkamer, een balie, de speelkamer en een speelterras. Op de dag van de operatie brengt de verpleegkundige je naar je kamer. Je krijgt een kamer met een ander kind dat ook wordt geopereerd. In je kamer heb je een bed en een eigen kastje. Daar kan je je spullen in bewaren. Op elke kamer staat ook een televisie. Bij de tv is een dvd-speler, zodat je ook films kunt aanzetten.

Als de operatie klaar is, brengen de verpleegkundige en papa of mama je weer terug naar je kamer.

dsc419-1

De speelkamer
We hebben een hele leuke speelkamer. In de speelkamer kun je spelen, als dat mag van de arts natuurlijk. Je kunt er knutselen, spelletjes spelen, muziek luisteren, bouwen, en ga zo maar door. Er zijn ook stoere auto's waarmee je door de gangen kunt rijden. Als je wilt, kun je ook eten in de speelkamer. Mag je niet uit bed en wil je toch spelen? Geen probleem, want het bed heeft wieltjes. Dan kan papa of mama je naar de speelkamer toe rijden.

Speelkoffer
Op de gang bij de speelkamer staat de Speelkoffer. Hij heeft laatjes met spelletjes en geluiden, maar je kunt ook jongleren met gekke dingen. Ook kun je foto's maken van jezelf, jezelf een ander gezicht geven of volplakken met gekke plaatjes.

Speelterras
Naast de speelkamer is een speelterras. Hier kun je ook lekker spelen of een frisse neus halen, als het mag van de arts. Op het terras staat een klimrek waarop je kunt klimmen, klauteren en glijden.