Extra informatie

Er zijn veel (voor)leesboeken die gaan over het ziekenhuis. Hieronder zie je een aantal leuke en leerzame boeken ter voorbereiding op je ziekenhuisopname.

 

 boekje2 Nijntje in het ziekenhuis - Dick Bruna
  Nijntje vindt het wel een beetje eng om naar het ziekenhuis te moeten om aan haar pijnlijke keel
  geholpen te worden. Maar omdat moeder, de dokter en de verpleegster allemaal even aardig en
  positief doen, valt het verblijf toch reuze mee.

 

boekje9Karel in het ziekenhuis - Liesbeth Slegers
Karel krijgt tijdens het wandelen een ongelukje. Hij moet met de ambulance naar het ziekenhuis. Na een verdrietige start merkt hij dat het daar ook best leuk kan zijn.

 

boekje3Een bed op wieltjes - Vivian den Hollander
Als Marije met haar buurjongetje Bart een rolschaatswedstrijd houdt, valt Bart zo ongelukkig dat hij zijn been breekt en met de ziekenwagen naar het ziekenhuis moet. En dat terwijl hij over twee dagen jarig is... Marije merkt dat je in een ziekenhuis ook heel goed je verjaardag kunt vieren. Vooral het bed op wieltjes van Bart vindt ze prachtig.

 

boekje4

 

Lucas en de slaapdokter - Stefan Boonen en Brigitte Vangehuchten
'Morgen ga ik naar het ziekenhuis, Zus', fluistert Lucas. 'Wauw!' doet Zus. 'Waarom?' 'De dokter gaat mijn oortjes genezen' vertelt Lucas. 'Want soms doen die erg pijn'. Lucas vertelt Zus alles wat hij weet over het ziekenhuis. Alles wat mama hem heeft geleerd. Over de dokters en de grote bedden. En dat hij vannacht én morgenvroeg niet mag eten of drinken. Helemaal niks!

 

boekje8Kunnen dokters ziek worden? - Dirk Musschoot
Kennen dokters alle ziekten uit hun hoofd? Vallen dokters nooit flauw als ze bloed zien? Waarom hebben kankerpatiëntjes een kaal hoofd? En: kunnen dokters ziek worden? Allemaal vragen van kinderen over ziek zijn en het ziekenhuis! En natuurlijk krijg je ook de antwoorden.