Faciliteiten op de Kinderafdeling

De kamers
Afhankelijk van de onderzoeken die bij uw kind worden gedaan, verblijft u deze dag op de speelkamer of in een eigen kamer. Als uw kind een eigen kamer krijgt, komt het op een éénpersoonskamer of tweepersoonskamer. Op de tweepersoonskamers proberen we zoveel mogelijk de kinderen bij elkaar te plaatsen die qua leeftijd of ziektebeeld het beste bij elkaar passen. Jongens en meisjes kunnen daardoor op één kamer komen. 

De speelkamer
Er is op de Kinderafdeling een speelkamer waar kinderen fijn kunnen spelen onder begeleiding van ouders, mits hun ziektebeeld het toelaat. De speelkamer is een veilige omgeving waar kinderen even kunnen vergeten dat ze ziek zijn.

De CliniClown

Eén keer per week komt een CliniClown langs om de kinderen op te vrolijken. De CliniClowns bezorgen het kind afleiding en plezier met een geheel eigen clowneske aanpak. Wilt u meer weten over de CliniClowns, kijk dan op http://cliniclowns.nl/.

Eten en drinken
Om de hoek bij de lift vindt u een 'ouderzitje'. Hier kunt u koffie en thee pakken.

Als de onderzoeken dit toelaten, krijgt uw kind een lunch. Mocht uw kind kosjer willen lunchen, dan kunt u dit aangeven bij opname. Uw eigen lunch moet u zelf verzorgen. U kunt tegen gereduceerd tarief tussen 12.00 en 13.30 uur iets gebruiken in het personeelsrestaurant (alleen contactloos betalen). U kunt er ook voor kiezen om iets te nuttigen in de hal.

In de koelkast op de gang kunt u uw eigen voedingsmiddelen bewaren. Wilt u een naam en datum vermelden op de voedingsmiddelen? Wilt u erop letten dat voedingsmiddelen die gekoeld bewaard moeten worden, op de kamer zo snel mogelijk gedronken en gegeten worden (liefst binnen twee uur)? Dit in verband met de striktere hygiënewetgeving die voor de gezondheidszorg geldt.

Er staat een magnetron op de koelkast. Hier kunt u uw eten in opwarmen.