Verblijf en voorzieningen

Kamers
Op de Kinderafdeling zijn éénpersoonskamers en tweepersoonskamers. Op de tweepersoonskamers proberen we zoveel mogelijk de kinderen bij elkaar te plaatsen die qua leeftijd of ziektebeeld het beste bij elkaar passen. Jongens en meisjes kunnen daardoor op één kamer komen. De éénpersoonskamers kunnen ook als isolatiekamer worden gebruikt.

Speelkamer/speelgoed
Er is een speelkamer waar de kinderen kunnen spelen, mits het ziektebeeld van het kind het toelaat. De speelkamer is bedoeld voor kinderen die opgenomen zijn. Als u tijdens de bezoekuren broertjes en zusjes meeneemt, kunnen zij alleen gebruik maken van de speelkamer als u daar zelf aanwezig bent. Wij vragen u het speelgoed weer op te ruimen.
Boven alle bedden hangt een tv met een dvdspeler. Deze werkt uitsluitend met een afstandsbediening, die op de kamer aanwezig is.

Wifi
Kinderen en ouders kunnen gebruik maken van het wifi-netwerk. 

CliniClown
Eén keer per week komt een CliniClown langs om de kinderen op te vrolijken. De CliniClowns bezorgen het kind afleiding en plezier met een geheel eigen clowneske aanpak. Wilt u meer weten over de CliniClowns, kijk dan op http://cliniclowns.nl/.

Eten en drinken
Uw kind krijgt op vaste tijden ontbijt, lunch en een warme maaltijd (‘s avonds). Als uw kind blijft slapen, worden ook uw maaltijden verzorgd. Het is ook mogelijk om tegen gereduceerd tarief tussen 12.00 en 13.30 uur iets gebruiken in het personeelsrestaurant (let op, u kunt er alleen contactloos betalen). In de hal van het ziekenhuis vindt u de lunchroom van Vermaat. Er zijn ook automaten waar broodjes, fruit, melkproducten, frisdranken, koeken en snoep tegen betaling verkrijgbaar zijn. Deze vindt u onder andere bij het personeelsrestaurant.

Als uw kind (en u, voor het ontbijt) kosjer willen eten, dan kunt u dit aangeven bij opname.

In de koelkast op de gang kunt u uw eigen voedingsmiddelen bewaren. Wilt u een naam en datum vermelden op de voedingsmiddelen? Let op dat voedingsmiddelen, die gekoeld bewaard moeten worden, op de kamer zo snel mogelijk gedronken en gegeten worden (liefst binnen twee uur)? Dit in verband met de striktere hygiënewetgeving die voor de gezondheidszorg geldt. Er staat een magnetron op de koelkast. Hier kunt u uw eten in opwarmen.

Om de hoek bij de lift vindt u een ‘ouderzitje’. Hier kunt u koffie of thee pakken.