Wie werken er met uw kind?

In het ziekenhuis werken kinderartsen, verpleegkundigen, medisch pedagogisch zorgverleners en andere artsen en medewerkers. Al deze mensen kunt u tegenkomen op de Kinderafdeling.

Kinderartsen
Er werken acht kinderartsen in Ziekenhuis Amstelland. Zij hebben allemaal hun eigen aandachtsgebieden. De kinderartsen behandelen alle kinderen op de polikliniek en doen onderzoeken en behandelingen op de Kinderafdeling.

Verpleegkundigen
Tijdens het verblijf heeft u het meeste te maken met de verpleegkundigen. Zij verzorgen uw kind, nemen de bloeddruk op, zorgen voor het infuus en geven medicijnen. Verpleegkundigen werken in drie diensten: overdag, 's avonds en 's nachts.

Medisch pedagogisch zorgverlener
Het kan zijn dat het voor uw kind spannend is om in het ziekenhuis te liggen. De medisch pedagogisch zorgverlener kan uw kind goed begeleiden tijdens een onderzoek. Ze legt alles goed uit en vertelt bijvoorbeeld wat er gaat gebeuren tijdens de operatie of een onderzoek. Zij kan helpen tijdens moeilijke momenten, zoals bijvoorbeeld het krijgen van een prik. Ze zorgt voor afleiding door bijvoorbeeld met uw kind een spelletje te doen of te knutselen. Dat kan op de kamer, maar ook in de speelkamer.

Psycholoog

Fysiotherapeuten
De fysiotherapeut helpt met bewegen. Hij/zij begeleidt uw kind en laat zien welke oefeningen uw kind kan doen. 

Andere artsen en medewerkers
U kunt ook te maken krijgen met andere artsen en/of medewerkers. Dit kan een specialist zijn die uw kind onderzoekt of een chirurg die uw kind opereert. Of het kan een diëtiste zijn. Op de polikliniek zit altijd een assistente en op de Kinderafdeling een afdelingssecretaresse.