Wie zie je op de Kinderafdeling?

In het ziekenhuis werken kinderartsen, verpleegkundigen, medisch pedagogisch zorgverleners en andere artsen en medewerkers. Al deze mensen kun je tegenkomen op de Kinderafdeling.

Kinderartsen
Er werken acht kinderartsen in Ziekenhuis Amstelland. Zij hebben allemaal hun eigen aandachtsgebieden. De kinderartsen behandelen alle kinderen op de polikliniek en doen onderzoeken en behandelingen op de Kinderafdeling. Meer lezen over de kinderartsen kijk dan hier.

Verpleegkundigen
Naast de kinderartsen zie je op de Kinderafdeling ook verpleegkundigen. Tijdens je verblijf heb je het meest te maken met de verpleegkundigen. Verpleegkundigen zijn er om jou te verzorgen. Ook nemen ze je bloeddruk op, zorgen voor je infuus en geven ze je medicijnen. Verpleegkundigen werken in drie diensten: overdag, 's avonds en 's nachts.

Medisch pedagogisch zorgverlener
Soms is het best spannend om in het ziekenhuis te moeten liggen. De medisch pedagogisch zorgverlener kan je ook begeleiden tijdens een onderzoek. Ze legt alles goed uit en vertelt je bijvoorbeeld wat er gaat gebeuren als je geopereerd gaat worden of als je een onderzoek gaat krijgen. Zij kan je helpen tijdens moeilijke momenten, zoals bijvoorbeeld het krijgen van een prik. Ook doet ze leuke dingen met jou, bijvoorbeeld spelletjes spelen of knutselen. Dat kan op je kamer, maar ook in de speelkamer.

Fysiotherapeuten
De fysiotherapeut helpt je met bewegen. Hij/zij begeleidt je en laat zien welke oefeningen je kunt doen. 

Psychologen

Andere artsen en medewerkers

Je kunt ook te maken krijgen met andere artsen en/of medewerkers. Dit kan een specialist zijn die jou onderzoekt of een chirurg die jou opereert. Of het kan een diëtiste zijn. Op de polikliniek zit altijd een poliassistente en op de Kinderafdeling een afdelingssecretaresse.