Astma

Astma kenmerkt zich door een aanvalsgewijze benauwheid of hoestbui.

Dit komt doordat de luchtwegen gevoelig zijn voor allerlei stoffen in de lucht. Hierdoor vernauwen de luchtwegen, wat leidt tot benauwheid of hoesten. De diagnose wordt gesteld met behulp van longfunctieonderzoek. Soms is spirometrie met salbutamol / ipratropium al voldoende voor de diagnose. Vaak is een histamineprovocatietest nodig.

Soms gaat de astma gepaard met allergie. Hier doen de artsen middels bloedonderzoek of een huidtest onderzoek naar.

Ook hebben sommige astmapatiënten last van de neus (poliepen of allergie van het neusslijmvlies). Zij worden hiervoor soms naar de KNO-arts verwezen. Bij ernstig astma bestaat de mogelijkheid voor een second opnion doorverwezen te worden naar het AMC of te revalideren in Merem Medische Revalidatie  (Soestdijkerstraatweg 129, 1213 VX Hilversum ).

Longziekten

Wanneer u door uw huisarts bent aangemeld via Zorgdomein, dan ontvangt u een brief van het ziekenhuis met een afspraak voor uw polikliniekbezoek. Wanneer deze datum/tijd niet schikt kunt u deze wijzigen via MijnZHA. Heeft u al een afspraak, maar bent u verhinderd, wilt u dit dan minimaal 24 uur van te voren doorgeven? Ook dat kan via MijnZHA.

Meer informatie over MijnZHA vindt u hier

Longziekten

Afdeling B 25, blauwe route

Op MijnZHA kunt u terecht voor:

Uw afspraak wijzigen
Vragen aan het behandelteam
Uitslagen bekijken
Herhaalrecepten aanvragen
Uw dossier downloaden
U gesprek voorbereiden
Brieven inzien