COPD/longemfyseem

Bij COPD is er sprake van een chronische vernauwing van de luchtwegen. Bij longemfyseem zijn de kleine longblaasjes kapot.

De schade is onherstelbaar. De meest voorkomende oorzaak voor deze ziekten is roken, maar ook door meeroken, fijnstof of een erfelijke aandoening kan de schade worden veroorzaakt.

Stoppen met roken is de beste behandeling. De ernst van de schade wordt in een longfunctieonderzoek vastgelegd. Er bestaat ook de mogelijkheid om te revalideren; poliklinisch in Ziekenhuis Amstelland onder leiding van fysiotherapeut Jan Willem Davids of klinisch in Heideheuvel (longrevalidatiecentrum in Hilversum). Tevens werken wij samen met Motion in Uithoorn en het Paramedisch Advies Centrum Aalsmeer (PACA).

Longziekten

Wanneer u door uw huisarts bent aangemeld via Zorgdomein, dan ontvangt u een brief van het ziekenhuis met een afspraak voor uw poliklniekbezoek. Wanneer deze datum/tijd niet schikt kunt u contact opnemen met de polikliniek. Kijk voor bereikbaarheid bij contact.

Indien u verhinderd bent of uw afspraak wilt wijzigen, wilt u dit dan minimaal 24 uur van te voren doorgeven? U kunt uw afspraak wijzigen of annuleren via het wijzigingenformulier of bellen met de polikliniek.

Longziekten

Afdeling B 25, blauwe route
Telefoonnummer: (020) 755 7031
Bereikbaar: ma t/m vrij 8.00-16.30 uur