Endocarditis

Bij ieder mens komen regelmatig bacteriën in de bloedbaan vanuit wondjes en het gebit. Bij ontstekingen komen grotere aantallen bacteriën in de bloedbaan terecht. In een gezond lichaam worden kleine hoeveelheden bacteriën meteen onschadelijk gemaakt. In een ongezond lichaam hebben bacteriën meer kans om te overleven. Via de bloedbaan kunnen ze in het hart terechtkomen en zich nestelen op de binnenbekleding van het hart (het endocard) en de kleppen. De infectieziekte die dan ontstaat heet endocarditis. Endocarditis is een ernstige ziekte, die vaak pas enkele weken na het begin van de infectie klachten veroorzaakt.

Cardiologie

Wanneer u door uw huisarts bent aangemeld via Zorgdomein, dan wordt u door het ziekenhuis gebeld voor het maken van een afspraak.

Wanneer u na drie dagen nog geen reactie heeft gekregen, kunt u zelf contact opnemen met de polikliniek.

Indien u verhinderd bent of uw afspraak wilt wijzigen, wilt u dit dan minimaal 24 uur van te voren doorgeven? U kunt bellen met de polikliniek of een e-mail sturen.

Gezondheidscentrum Waterlinie
De cardiologen houden ook spreekuur in het gezondheidscentrum in Uithoorn. Voor een eventuele behandeling en opname bent u nog wel aangewezen op de locatie in Amstelveen. Kijk voor meer informatie op de pagina Gezondheidscentrum Waterlinie.

Bij het maken van de afspraak kunt u aangeven dat u naar de vestiging in Uithoorn wilt. U wordt dan daar ingepland.

Hartrevalidatie
Uw cardioloog bepaalt of u in aanmerking komt voor de Hartrevalidatie. Hij/zij zal de coördinator Hartrevalidatie verzoeken contact met u op te nemen. 

Cardiologie

Telefoonnummer: (020) 755 7005
Bereikbaarheid: ma t/m vrij 8.00-16.30 uur
Locatie: Afdeling B 26, blauwe route
E-mail: cardio@zha.nl