Hoofd-halskanker

Met hoofd-halskanker worden verschillende vormen van kanker bedoeld. Onder meer stembandkanker, strottenhoofdkanker, keelkanker, tongkanker, speekselklierkanker, mondbodemkanker en huidkanker in het hoofd-halsgebied.

Kwaadaardige gezwellen in het hoofd-halsgebied worden vooral bij oudere mensen gezien. Alcoholgebruik en roken verhogen het risico op hoofd-halskanker.

Huidkanker in het hoofd-halsgebied komt het meest voor, met name op het oor en de neus. Deze vorm van kanker wordt door de KNO-arts samen met de dermatoloog behandeld en gereconstrueerd. In Ziekenhuis Amstelland beperken we ons voor de overige tumoren in het hoofd-halsgebied tot het stellen van de diagnose. Voor de behandeling verwijzen we u door naar een gespecialiseerd ziekenhuis.

Klachten
Klachten die kunnen duiden op een kwaadaardig gezwel in de mond-keelholte zijn:

  • een langdurige pijnlijke zweer in de mond
  • langdurige heesheid
  • langdurige oorpijn
  • regelmatig bloed opgeven
  • een pijnloze zwelling in de hals
Keel-, Neus- en Oorheelkunde (KNO)

Wanneer u door uw huisarts bent aangemeld via Zorgdomein, dan wordt u door het ziekenhuis gebeld voor het maken van een afspraak.

Wanneer u na drie dagen nog geen reactie heeft gekregen, kunt u zelf contact opnemen met de polikliniek.

Indien u verhinderd bent of uw afspraak wilt wijzigen, wilt u dit dan minimaal 24 uur van te voren doorgeven? U kunt bellen met de polikliniek of een e-mail sturen.

Keel-, Neus- en Oorheelkunde (KNO)

Ingang in centrale hal
Telefoonnummer: (020) 755 7029
Bereikbaarheid: Ma t/m vrij 8.00 uur t/m 17.00 uur
E-mail: poli-kno@zha.nl