Hoofd-halskanker

Met hoofd-halskanker worden verschillende vormen van kanker bedoeld. Onder meer stembandkanker, strottenhoofdkanker, keelkanker, tongkanker, speekselklierkanker, mondbodemkanker en huidkanker in het hoofd-halsgebied.

Kwaadaardige gezwellen in het hoofd-halsgebied worden vooral bij oudere mensen gezien. Alcoholgebruik en roken verhogen het risico op hoofd-halskanker.

Huidkanker in het hoofd-halsgebied komt het meest voor, met name op het oor en de neus. Deze vorm van kanker wordt door de KNO-arts samen met de dermatoloog behandeld en gereconstrueerd. In Ziekenhuis Amstelland beperken we ons voor de overige tumoren in het hoofd-halsgebied tot het stellen van de diagnose. Voor de behandeling verwijzen we u door naar een gespecialiseerd ziekenhuis.

Klachten
Klachten die kunnen duiden op een kwaadaardig gezwel in de mond-keelholte zijn:

  • een langdurige pijnlijke zweer in de mond
  • langdurige heesheid
  • langdurige oorpijn
  • regelmatig bloed opgeven
  • een pijnloze zwelling in de hals
Keel-, Neus- en Oorheelkunde (KNO)

Wanneer u door uw huisarts bent aangemeld via Zorgdomein, dan ontvangt u een brief van het ziekenhuis met een afspraak voor uw poliklniekbezoek. Wanneer deze datum/tijd niet schikt kunt u contact opnemen met de polikliniek. Kijk voor bereikbaarheid bij contact.

Wilt u een controle afspraak plannen? Neem dan contact op met het patiënten contact centrum: 020-7557029 optie 1.

Bent u verhinderd of wilt u de afspraak wijzingen? Neem dan het liefst minimaal 24 uur van te voren contact op: 020-7557029 optie 1.

Heeft u een medisch inhoudelijke vraag? Neem dan contact op met de poli KNO: 020-7557029 optie 3.

Via MijnZHA kunt u uw agenda beheren en herhaalrecepten aanvragen. Download hiervoor de MyChart-app en selecteer ‘Ziekenhuis Amstelland’.

U vindt de poli KNO via de hoofdingang van het ziekenhuis, in de centrale hal aan de rechterkant.

De KNO-artsen houden op dinsdag en donderdag ook spreekuur in het gezondheidscentrum Waterlinie in Uithoorn. Als u hier een afspraak wilt plannen kunt u dit telefonisch aangeven.

Keel-, Neus- en Oorheelkunde (KNO)

E-mail: poli-kno@zha.nlBereikbaarheid:

Op MijnZHA kunt u terecht voor:

Uw afspraak wijzigen
Vragen aan het behandelteam
Uitslagen bekijken
Herhaalrecepten aanvragen
Uw dossier downloaden
U gesprek voorbereiden
Brieven inzien