Longkanker

Longkanker komt veel voor. De belangrijkste oorzaak is roken.

Als de huisarts vermoedt dat er sprake is van longkanker kan hij een spoedafspraak maken op de polikliniek. Binnen een week krijgt de patiënt een CT-scan en een bronchoscopie. Alle longkankerpatiënten worden in het VUmc besproken. Ook wordt er regelmatig met het Antoni van Leeuwenhoekziekenhuis (AVL) overlegd. Voor aanvullende diagnostiek zoals bijvoorbeeld een PET-scan verwijzen we naar het VUmc. Ook voor andere aanvullende onderzoeken is soms een verwijzing naar een ander ziekenhuis nodig. Omdat we een kleine maatschap zijn, zijn alle drie de longartsen op de hoogte van de longkankerpatiënten en kunt u te allen tijde geholpen worden. Behandeling met chemotherapie vindt plaats in Ziekenhuis Amstelland. De bestralingen en longoperaties vinden plaats in het VUmc.

Longziekten

Wanneer u door uw huisarts bent aangemeld via Zorgdomein, dan ontvangt u een brief van het ziekenhuis met een afspraak voor uw poliklniekbezoek. Wanneer deze datum/tijd niet schikt kunt u contact opnemen met de polikliniek. Kijk voor bereikbaarheid bij contact.

Indien u verhinderd bent of uw afspraak wilt wijzigen, wilt u dit dan minimaal 24 uur van te voren doorgeven? U kunt uw afspraak wijzigen of annuleren via het wijzigingenformulier of bellen met de polikliniek.

Longziekten

Afdeling B 25, blauwe route
Telefoonnummer: (020) 755 7031
Bereikbaar: ma t/m vrij 8.00-16.30 uur