Ziekte van Paget

De Britse chirurg en patholoog James Paget (1814-1899) zag twee ziektes naar zich vernoemd worden. Met de ziekte van Paget worden zowel een zeldzame vorm van borstkanker als een chronische botaandoening aangeduid.

Borstkanker
De ziekte van Paget is een zeldzame vorm (<1%) van borstkanker of DCIS uitgaande van de opperhuid van de borst, die zich openbaart als een eczeem rond de tepel of tepelhof. De behandeling is hetzelfde als bij DCIS of een invasieve borstkanker te weten een borstsparende behandeling in combinatie met bestraling of een borstamputatie.

Chronische botziekte
De botziekte van Paget is een chronische botziekte waarbij het proces van botafbraak en botopbouw verstoord is.Botten worden versneld afgebroken. Het lichaam probeert dit te compenseren door ook versneld bot aan te maken. Het nieuw gevormde bot krijgt daardoor geen mooie, sterke structuur maar is chaotisch van opbouw. na verloop van tijd krijgt de patiënt botten die plaatselijk van slechte kwaliteit zijn en daardoor veel zwakker dan normaal.

Borstkanker-zorg

U wordt doorverwezen door uw huisarts via Zorgdomein. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op voor het maken van een afspraak.

Indien u verhinderd bent of uw afspraak wilt wijzigen, wilt u dit dan minimaal 24 uur van te voren doorgeven? U kunt daarvoor gebruik maken van het wijzigingenformulier of bellen met de polikliniek.

Borstkanker-zorg

Centrum voor borstkankerzorg

Centrum voor borstkankerzorg: polikliniek assistentes ; 020-7557011
e-mailadres; info@borstkanker-zorg.nl

Ziekenhuis Amstelland: mammacareverpleegkundige: 020 - 755 6023. Bij afwezigheid kunt u een boodschap op het antwoordapparaat inspreken.

VUmc; 020 - 444 3391. U kunt uw bericht inspreken, wij bellen u dan zo snel mogelijk terug.