Zonlicht en de huid

Een beetje zonlicht is goed voor iedereen. Ultraviolette stralen zorgen voor de aanmaak van vitamine D. Dit is nodig voor sterke botten. Pas op voor teveel zonlicht, want dat is schadelijk en kan verbranding van de huid geven.

Zonlicht bestaat uit 3 soorten licht:
1. Infrarood licht (dat voelen we als warmte)
2. Zichtbaar licht
3. Ultraviolet licht; uv-A en uv-B.
Uv-B dringt door tot in de bovenste laag van de huid (opperhuid). Uv-B zorgt ervoor dat de opperhuid dikker wordt. Hierdoor wordt de
lederhuid (dieper liggende laag van de huid) beschermd tegen teveel zonlicht. Uv-A komt tot in de lederhuid, dieper in de huid. Zonlicht bestaat voor meer dan 95% uit Uv-A en een klein deel uit Uv-B. Zonnebanken stralen vooral uv-A uit en een heel klein beetje of zelfs geen uv-B. Zonnebanken hebben dus grotendeels dezelfde eigenschappen als natuurlijk zonlicht.

Dermatologie

Wanneer u door uw huisarts bent aangemeld via Zorgdomein, dan wordt u door het ziekenhuis gebeld voor het maken van een afspraak.

Wanneer u na drie dagen nog geen reactie heeft gekregen, kunt u zelf contact opnemen met de polikliniek.

Indien u verhinderd bent of uw afspraak wilt wijzigen, wilt u dit dan minimaal 24 uur van te voren doorgeven? U kunt bellen met de polikliniek of een e-mail sturen naar derma@zha.nl

Afspraken in de Waterlinie kunnen, in verband met de coronamaatregelen, voor dermatologie nog niet gemaakt worden.

 

Dermatologie

Afdeling A 06, rode route
Telefoonnummer: (020) 755 7015
Bereikbaarheid: ma t/m vrij 8.00-16.30 uur
E-mail: derma@zha.nl