Afspraak op de mammapolikliniek na afdeling radiologie

De eerste dagen na de ingreep
Als u onder algehele narcose bent geweest adviseren wij u, de dag van de operatie en de dag erna, het volgende: rijd geen auto, motor of (brom)fiets; uw concentratie- en beoordelingsvermogen kunnen verminderd zijn na de narcose. Regelmatig komen keelpijn en spierpijn voor na de operatie. Dit is normaal en gaat meestal vanzelf over.

Tevens kan het zijn dat u nog enige tijd na de operatie snel vermoeid bent. Geadviseerd wordt dat er de eerste nacht iemand bij u thuis slaapt.

Pijn
Pijn na de ingreep is normaal. U kunt hiervoor paracetamol 500 mg gebruiken, maximaal 3000 mg per dag. Eventueel krijgt u een sterkere pijnmedicatie voorgeschreven. 

Bloedverlies
Enig bloedverlies en / of zwelling is normaal. Dit bloedverlies kan zichtbaar zijn door folie heen, maar kan zich ook inwendig (onder de huid) voordoen. In de meeste gevallen wordt uw borst extra pijnlijk en dikker. Wanneer het bloedverlies voor uw gevoel veel is, moet u contact opnemen met de behandelend specialist.

Sportbeha
Wij adviseren u na de operatie een sportbeha te dragen of een andere goed ondersteunende beha zonder beugels. Hiermee wordt de kans kleiner dat zich vocht in de borst vormt. Daarnaast is het prettig de borst goede steun te geven na de operatie. Het is belangrijk om de beha de eerste weken overdag te dragen. U kunt de beha ook de eerste nachten na de operatie dragen.

Wondverzorging
De volgende dag kunt u gerust douchen. U heeft een doorzichtig folie. De folie laten zitten tot het polikliniekbezoek. Tenzij er blaarvorming onder de folie komt, dan de folie zelf verwijderen. Blaren aan de lucht laten drogen. U bent onderhuids gehecht, de hechtingen lossen vanzelf op. Het gebruik van zeep, deodorant, poeder of bodylotion in het wondgebied is sterk af te raden totdat de wond dicht is, in verband met het risico op huidirritatie.

Wondvocht (seroom)
Een aantal dagen na de operatie kan er vochtophoping in het operatiegebied ontstaan. Dit wondvocht kan een gespannen gevoel en klotsend geluid geven. Neem contact op met het ziekenhuis als dit het geval is.

Leefregels
Na de operatie mag u direct weer bewegen en uit bed. In overleg met uw behandelend arts of mammacareconsulente bepaalt u wanneer u weer kunt gaan werken en sporten.

Vragen of problemen
Als u na thuiskomst nog vragen heeft of onverwachte klachten krijgt, dan kunt u altijd Ziekenhuis Amstelland telefonisch bereiken. Tijdens kantooruren wordt u doorverbonden met de polikliniek chirurgie. Buiten kantooruren verbind men u door met de dienstdoende weekend-, avond- of nachthoofd. U kunt dan de vragen of klachten bespreken. Er is altijd een dienstdoende specialist bereikbaar. Het telefoonnummer van het ziekenhuis is 020 - 755 7000.

 Neem contact met ons op bij:

  • koorts, hoger dan 38,5°C;
  • roodheid van de wond;
  • pijn;
  • bloedverlies;
  • plotselinge verdikking;
  • ongerustheid of twijfel.
Mammapoli

Als u door uw huisarts bent doorverwezen, neemt de afdeling Radiologie contact met u op om een afspraak te maken.

Bent u door de afdeling Radiologie naar de Polikliniek Chirurgie (mammapoli) doorverwezen, dan neemt de Polikliniek Chirurgie contact met u op om een afspraak te maken.

Afspraak wijzigen of verhinderd
Als u verhinderd bent of uw afspraak wilt wijzigen, wilt u dit dan minimaal 24 uur van tevoren doorgeven? U kunt dit wijzigen via het wijzigingenformulier of bellen met de desbetreffende afdeling of polikliniek.

Wijzigingen of annuleringen binnen 24 uur van tevoren kunnen alleen telefonisch worden doorgegeven.

Afspraken die binnen 24 uur voor de afspraak worden geannuleerd, kunnen in rekening worden gebracht.

Bereikbaarheid
Als u na thuiskomst nog vragen heeft of onverwachte problemen krijgt, dan kunt u altijd tijdens kantooruren, maandag t/m vrijdag 08.30 – 16.45 uur, naar de onderstaande nummers bellen.

Telefoonnummer afdeling Radiologie: (020) 755 7078
Telefoonnummer polikliniek Chirurgie: (020) 755 7014
E-mailadres: [email protected]

Buiten kantooruren neemt u contact op met de receptie van Ziekenhuis Amstelland en vraagt u naar het dienstdoende avond- of nachthoofd, telefoonnummer 020 - 755 7000.

Locatie
Afdeling Radiologie: C32, gele route
Polikliniek Chirurgie: A04, rode route

Mammapoli

Voor het maken of wijzigen van een afspraak: bel de Polikliniek Chirurgie of maak de afspraak online. U kunt ook het afsprakenformulier invullen dan bellen wij u terug voor een afspraak.
Mammacareverpleegkundige: [email protected] of 020 - 755 6023. Bij afwezigheid kunt u een boodschap op het antwoordapparaat inspreken. LET OP! Dit telefoonnummer is niet voor het maken/wijzigen van een afspraak.
Locatie: Polikliniek Chirurgie, kamer 113