Besnijdenis (circumcisie)

Een besnijdenis (circumcisie) is een kleine operatieve ingreep, waarbij de voorhuid van de penis wordt verwijderd. Een besnijdenis kan om verschillende redenen worden verricht:

  • Wegens een vernauwing van de voorhuid (phimosis). Hierdoor kunnen ontstekingen van de voorhuid of van de eikel ontstaan en/of moeilijkheden met plassen.
  • Bepaalde godsdiensten schrijven besnijdenis voor.
  • Soms laat men een besnijdenis verrichten omdat men dat hygiënisch vindt.

Hoewel de reden voor de ingreep verschillend kan zijn, is de behandeling in alle gevallen dezelfde.

Vergoeding
Een circumcisie wordt vergoed vanuit de basisverzekering als er een medische indicatie is. Een besnijdenis vanwege religieuze of culturele redenen zit niet in het basispakket, maar wordt bij een aantal zorgverzekeraars wel vergoed vanuit een aanvullende verzekering. Raadpleeg hiervoor uw polisvoorwaarden of informeer bij uw zorgverzekeraar.

Urologie

Wanneer u door uw huisarts bent aangemeld via Zorgdomein, dan ontvangt u een brief van het ziekenhuis met een afspraak voor uw polikliniekbezoek. Wanneer deze datum/tijd niet schikt kunt u deze wijzigen via MijnZHA.
Heeft u al een afspraak, maar bent u verhinderd, wilt u dit dan minimaal 24 uur van te voren doorgeven? Ook dat kan via MijnZHA.

Meer informatie over MijnZHA vindt u hier

Voor meer informatie over uw polikliniekbezoek, kijk bij Bezoek aan de polikliniek.

Urologie

E-mail: urologie@zha.nl
Afdeling A 10, rode route

Op MijnZHA kunt u terecht voor:

Uw afspraak wijzigen
Vragen aan het behandelteam
Uitslagen bekijken
Herhaalrecepten aanvragen
Uw dossier downloaden
U gesprek voorbereiden
Brieven inzien