Besnijdenis (circumcisie)

Een besnijdenis (circumcisie) is een kleine operatieve ingreep, waarbij de voorhuid van de penis wordt verwijderd. Een besnijdenis kan om verschillende redenen worden verricht:

  • Wegens een vernauwing van de voorhuid (phimosis). Hierdoor kunnen ontstekingen van de voorhuid of van de eikel ontstaan en/of moeilijkheden met plassen.
  • Bepaalde godsdiensten schrijven besnijdenis voor.
  • Soms laat men een besnijdenis verrichten omdat men dat hygiënisch vindt.

Hoewel de reden voor de ingreep verschillend kan zijn, is de behandeling in alle gevallen dezelfde.

Vergoeding
Een circumcisie wordt vergoed vanuit de basisverzekering als er een medische indicatie is. Een besnijdenis vanwege religieuze of culturele redenen zit niet in het basispakket, maar wordt bij een aantal zorgverzekeraars wel vergoed vanuit een aanvullende verzekering. Raadpleeg hiervoor uw polisvoorwaarden of informeer bij uw zorgverzekeraar.

Urologie

Wanneer u door uw huisarts bent aangemeld via Zorgdomein, dan wordt u gebeld voor het maken van een afspraak. Wanneer u na drie dagen nog geen reactie heeft gekregen, kunt u zelf contact opnemen met de polikliniek.

Indien u verhinderd bent of uw afspraak wilt wijzigen, wilt u dit dan minimaal 24 uur van te voren doorgeven? U kunt bellen met de polikliniek of een e-mail sturen.

Voor meer informatie over uw polikliniekbezoek, kijk bij Bezoek aan de polikliniek.

Urologie

E-mail: urologie@zha.nl

Afdeling A 10, rode route
Telefoonnummer: (020) 755 7038
Bereikbaar: ma t/m vrij 8.00-12.00 en 14.00-16.00

In verband met het coronavirus zijn veel afspraken op de polikliniek afgezegd. Heeft u vragen? Stel deze gerust via ons e-mail: urologie@zha.nl