Bevolkingsonderzoek borstkanker

Sinds 1990 krijgen vrouwen tussen de 50 en 75 jaar iedere 2 jaar een uitnodiging voor deelname aan het Bevolkingsonderzoek op Borstkanker. Tijdens dit onderzoek wordt er een foto (mammogram) gemaakt van de borsten. Deze foto wordt door gespecialiseerde radiologen beoordeeld en indien u eerder heeft deelgenomen aan het bevolkingsonderzoek, vergeleken met eerder gemaakte foto’s. Bij het overgrote deel van de vrouwen wordt geen afwijking gevonden. In sommige gevallen wordt er een afwijking gezien waarbij verder onderzoek noodzakelijk is. Ook in meer dan 60% van de gevallen betreft het hier nog steeds een goedaardige afwijking. 

Borstkanker-zorg

U wordt doorverwezen door uw huisarts via Zorgdomein. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op voor het maken van een afspraak.

Indien u verhinderd bent of uw afspraak wilt wijzigen, wilt u dit dan minimaal 24 uur van te voren doorgeven? U kunt daarvoor gebruik maken van het wijzigingenformulier of bellen met de polikliniek.

Borstkanker-zorg

Centrum voor borstkankerzorg

Centrum voor borstkankerzorg: polikliniek assistentes ; 020-7557011
e-mailadres; info@borstkanker-zorg.nl

Ziekenhuis Amstelland: mammacareverpleegkundige: 020 - 755 6023. Bij afwezigheid kunt u een boodschap op het antwoordapparaat inspreken.

VUmc; 020 - 444 3391. U kunt uw bericht inspreken, wij bellen u dan zo snel mogelijk terug.