Blaasspoelingen

Kwaadaardige tumortjes in de blaas (blaaskanker) worden door een operatie via de plasbuis (TURT) in z'n geheel verwijderd. Om te voorkomen dat deze tumoren terugkeren, worden blaasspoelingen gedaan.

Er zijn meerdere middelen die voor blaasspoelingen worden gebruikt. Welk middel voor u het meest geschikt is, wordt door uw uroloog zorgvuldig bepaald. Tevens wordt van tevoren bepaald hoeveel blaasspoelingen in uw geval noodzakelijk zijn. Dit aantal kan variëren, afhankelijk van de aard van de tumortjes en het aantal keren dat u al eerder tumortjes in de blaas heeft gehad. Vooraf kan uw uroloog geen garantie bieden dat in uw geval de spoelingen op korte of lange termijn succesvol zullen zijn.

Urologie

Wanneer u door uw huisarts bent aangemeld via Zorgdomein, dan ontvangt u een brief van het ziekenhuis met een afspraak voor uw polikliniekbezoek. Wanneer deze datum/tijd niet schikt kunt u deze wijzigen via MijnZHA.
Heeft u al een afspraak, maar bent u verhinderd, wilt u dit dan minimaal 24 uur van te voren doorgeven? Ook dat kan via MijnZHA.

Meer informatie over MijnZHA vindt u hier

Voor meer informatie over uw polikliniekbezoek, kijk bij Bezoek aan de polikliniek.

Urologie

E-mail: [email protected]
Afdeling A 10, rode route

Op MijnZHA kunt u terecht voor:

Uw afspraak wijzigen
Vragen aan het behandelteam
Uitslagen bekijken
Herhaalrecepten aanvragen
Uw dossier downloaden
U gesprek voorbereiden
Brieven inzien