Blaasspoelingen

Kwaadaardige tumortjes in de blaas (blaaskanker) worden door een operatie via de plasbuis (TURT) in z'n geheel verwijderd. Om te voorkomen dat deze tumoren terugkeren, worden blaasspoelingen gedaan.

Er zijn meerdere middelen die voor blaasspoelingen worden gebruikt. Welk middel voor u het meest geschikt is, wordt door uw uroloog zorgvuldig bepaald. Tevens wordt van tevoren bepaald hoeveel blaasspoelingen in uw geval noodzakelijk zijn. Dit aantal kan variëren, afhankelijk van de aard van de tumortjes en het aantal keren dat u al eerder tumortjes in de blaas heeft gehad. Vooraf kan uw uroloog geen garantie bieden dat in uw geval de spoelingen op korte of lange termijn succesvol zullen zijn.

Urologie

Wanneer u door uw huisarts bent aangemeld via Zorgdomein, dan ontvangt u een brief van het ziekenhuis met een afspraak voor uw poliklniekbezoek. Wanneer deze datum/tijd niet schikt kunt u contact opnemen met de polikliniek. Kijk voor bereikbaarheid bij contact.

Indien u verhinderd bent of uw afspraak wilt wijzigen, wilt u dit dan minimaal 24 uur van te voren doorgeven? U kunt bellen met de polikliniek of een e-mail sturen.

Voor meer informatie over uw polikliniekbezoek, kijk bij Bezoek aan de polikliniek.

Urologie

E-mail: urologie@zha.nl

Afdeling A 10, rode route
Telefoonnummer: (020) 755 7038
Bereikbaar: ma t/m vrij 8.00-12.00 en 14.00-16.00

In verband met het coronavirus zijn veel afspraken op de polikliniek afgezegd. Heeft u vragen? Stel deze gerust via ons e-mail: urologie@zha.nl