Blaasverwijdering

Een kwaadaardige poliep/tumor in de blaas (blaaskanker) wordt verwijderd door middel van TURT. Als hieruit blijkt dat de tumor in de spierlaag is gegroeid, dan kan het noodzakelijk zijn om de blaas te verwijderen.
Ook verwijdert de uroloog uw prostaat of baarmoeder en eierstokken, en mogelijk uw plasbuis. U krijgt dan een stoma voor uw urine of een kunstblaas. In het laatste geval wordt uit stukken darm een soort urineblaas gemaakt. Dit soort operaties vinden niet plaats in dit ziekenhuis.

Urologie

Wanneer u door uw huisarts bent aangemeld via Zorgdomein, dan wordt u gebeld voor het maken van een afspraak. Wanneer u na drie dagen nog geen reactie heeft gekregen, kunt u zelf contact opnemen met de polikliniek.

Indien u verhinderd bent of uw afspraak wilt wijzigen, wilt u dit dan minimaal 24 uur van te voren doorgeven? U kunt bellen met de polikliniek of een e-mail sturen.

Voor meer informatie over uw polikliniekbezoek, kijk bij Bezoek aan de polikliniek.

Urologie

E-mail: urologie@zha.nl

Afdeling A 10, rode route
Telefoonnummer: (020) 755 7038
Bereikbaar: ma t/m vrij 8.00-12.00 en 14.00-16.00

In verband met het coronavirus zijn veel afspraken op de polikliniek afgezegd. Heeft u vragen? Stel deze gerust via ons e-mail: urologie@zha.nl