Capsaïcine behandeling met Qutenza-pleister

De behandeling is bedoeld om zenuwpijn te behandelen, die door de patiënt aan de buitenzijde van het lichaam wordt ervaren (perifere neuropathische pijn). Hierbij zijn bepaalde zenuwcellen overactief met als gevolg een toegenomen gevoeligheid voor een normaal pijnlijk prikkel (hyperalgesie) of een niet pijnlijke prikkel (allodynie). De Qutenza-pleister bevat capsaïcine. Dit is de stof die pepers heet maakt. Door het plaatsen van de Qutenza-pleister op de pijnlijke plaats wordt de capsaïcine opgenomen in de huid. Doordat de capsaïcine zich hecht aan de zenuwuiteinden worden deze voor een bepaalde periode minder gevoelig, wat resulteert in pijnvermindering.

Pijngeneeskunde

Indien u een verwijzing van uw (huis)arts heeft gekregen voor de polikliniek pijngeneeskunde, nemen wij contact met u op om een eerste afspraak in te plannen.

Indien u verhinderd bent of uw afspraak wilt wijzigen, wilt u dit dan minimaal 24 uur van te voren doorgeven? U kunt dit doen via het wijzigingenformulier of bellen met de polikliniek.

Pijngeneeskunde

Telefoonnummer: (020) 755 7010
Bereikbaar: ma t/m vrij 8.00-16.30 uur
Locatie: A 07

Pijnverpleegkundigen
Telefoonnummer: (020) 7556349
U kunt op dit nummer ook een boodschap achterlaten dan belt de pijnverpleegkundige u terug.