Cholestrol beperkt dieet

Bij een cholestrol beperkt dieet moet het gebruik van vet worden beperkt. Gebruik van alle voedingsmiddelen de magere varianten. Beperk het gebruik van gefrituurde en gebakken gerechten; houd ook rekening met onzichtbaar vet in bijvoorbeeld gebak, koek, chips en noten. Vervang zoveel mogelijk verzadigd vet door meervoudig verzadigde vetzuren (= m.o.v.), zoals linolzuur; op de verpakking kunt u lezen of een product rijk is aan m.o.v..  Producten die rijk zijn aan linolzuur/m.o.v. zijn bepaalde soorten oliën zoal maïs, zonnebloemsaffloer- en sojaolie en verder dieetmargarine, halvarine en bak- en braadvet verrijkt met linolzuur (Becel).

Vermijd het gebruik van producten die rijk zijn aan cholesterol, zoals roomboter, eieren, schaal- en schelpdieren en orgaanvlees zoals lever, zwezerik, tong, niertjes en hart. Kies bij voorkeur producten die rijk zijn aan voedingsvezels, zoals volkoren brood, bruin brood, roggebrood en andere volkerenproducten. Zilvervliesrijst, peulvruchten, groenten, rauwkost, fruit met schil en eventuele pitten.

Diëtetiek

Polikliniek Diëtetiek/Diëtheek Amstelland
Telefoon: (020) 755 6759 
Bereikbaar: ma t/m vrij 9.00 - 16.00 uur
8.45 - 9.30 uur telefonisch spreekuur
Buiten het telefonisch spreekuur om kunt u een voicemailbericht achterlaten.
U kunt alleen een afspraak maken met verwijzing van een arts.

Wijzigen /annuleren
Indien u verhinderd bent of uw afspraak wilt wijzigen, wilt u dit dan minimaal 24 uur van te voren doorgeven? U kunt dit doen via het wijzigingenformulier of bellen op bovenstaand nummer.
Wijzigingen of annuleringen binnen 24 uur van tevoren kunnen alleen telefonisch worden doorgegeven. Afspraken die binnen 24 uur voor de afspraak worden geannuleerd, kunnen in rekening worden gebracht.