ClariVein®

Clarivein® is één van de drie endoveneuze (dat wil zeggen met een draad in het bloedvat) methoden, die in Ziekenhuis Amstelland gebruikt worden om spataderen te behandelen.

De behandeling
De behandeling wordt door onze vaatchirurgen of de Physician Assistant uitgevoerd op het Behandelcentrum en duurt ongeveer 30 minuten per been. Eerst krijgt u een plaatselijk verdovingsprikje waarna het bloedvat wordt aangeprikt en een ClariVein® draad wordt ingebracht tot aan de lies. Andere verdovingsprikken zijn niet nodig. De draad wordt aangesloten op een elektrisch handvat dat voor de ronddraaiende beweging van de draad zorgt. Deze beweging beschadigt de binnenkant van de ader. Daarbij wordt een vloeistof in de ader gespoten waardoor de spatader krimpt en op termijn verdwijnt. Daarna krijgt u een elastische kous aan. De behandeling is vrijwel pijnloos. Alleen het aanbrengen van de plaatselijke verdoving kan soms als pijnlijk worden ervaren.

 Voordelen ClariVein®:

  • De behandeling vindt plaats zonder meerdere verdovingsprikken. Een ruggenprik of narcose is ook niet nodig.
  • Geen beschadiging aan zenuw of omliggende weefsels
  • Na de behandeling hoeft u maar een korte periode een steunkous te dragen.
  • U krijgt geen littekens.
  • Complicaties komen zelden voor.

Na de behandeling
Na de behandeling kunt u direct naar huis. U kunt zelf rijden. Het is de bedoeling dat u na de behandeling zoveel mogelijk loopt. De elastische kous moet u gedurende drie dagen dag en nacht dragen. Daarna twee weken alleen overdag. Afhankelijk van het behandelplan volgt er eventueel een controle afspraak.

Spatadercentrum Groot Amsterdam

Wanneer u door uw huisarts bent aangemeld via Zorgdomein, dan wordt u door het ziekenhuis gebeld voor het maken van een afspraak.

Wanneer u na drie dagen nog geen reactie heeft gekregen, kunt u zelf contact opnemen met de polikliniek.

Indien u verhinderd bent of uw afspraak wilt wijzigen, wilt u dit dan minimaal 24 uur van te voren doorgeven? U kunt bellen met de polikliniek of een e-mail sturen.

Spatadercentrum Groot Amsterdam

Telefoonnummer: (020) 755 7014
E-mail: chirpo@zha.nl