Cystoscopie

Een cystoscopie is een inwendig onderzoek dat wordt verricht als er afwijkingen worden vermoed in plasbuis, prostaat of blaas. Bijvoorbeeld bij plasklachten, incontinentie, bloedverlies in de urine of (controle bij) blaastumoren.

Het onderzoek wordt uitgevoerd met behulp van een cystoscoop, een dunne buis met glasvezels of een lenzensysteem, die is aangesloten op een lichtbron en waardoor water in de blaas kan worden gebracht. Via deze buis kan de binnenzijde van plasbuis, prostaat en blaas nauwkeurig worden bekeken. Er bestaan buigzame ('flexibele') en rechte ('starre') cystoscopen. Beide buizen kunnen zowel bij mannen als bij vrouwen worden gebruikt.

Urologie

Wanneer u door uw huisarts bent aangemeld via Zorgdomein, dan ontvangt u een brief van het ziekenhuis met een afspraak voor uw polikliniekbezoek. Wanneer deze datum/tijd niet schikt kunt u deze wijzigen via MijnZHA.
Heeft u al een afspraak, maar bent u verhinderd, wilt u dit dan minimaal 24 uur van te voren doorgeven? Ook dat kan via MijnZHA.

Meer informatie over MijnZHA vindt u hier

Voor meer informatie over uw polikliniekbezoek, kijk bij Bezoek aan de polikliniek.

Urologie

E-mail: [email protected]
Afdeling A 10, rode route

Op MijnZHA kunt u terecht voor:

Uw afspraak wijzigen
Vragen aan het behandelteam
Uitslagen bekijken
Herhaalrecepten aanvragen
Uw dossier downloaden
U gesprek voorbereiden
Brieven inzien