Cystoscopie

Een cystoscopie is een inwendig onderzoek dat wordt verricht als er afwijkingen worden vermoed in plasbuis, prostaat of blaas. Bijvoorbeeld bij plasklachten, incontinentie, bloedverlies in de urine of (controle bij) blaastumoren.

Het onderzoek wordt uitgevoerd met behulp van een cystoscoop, een dunne buis met glasvezels of een lenzensysteem, die is aangesloten op een lichtbron en waardoor water in de blaas kan worden gebracht. Via deze buis kan de binnenzijde van plasbuis, prostaat en blaas nauwkeurig worden bekeken. Er bestaan buigzame ('flexibele') en rechte ('starre') cystoscopen. Beide buizen kunnen zowel bij mannen als bij vrouwen worden gebruikt.

Urologie

Wanneer u door uw huisarts bent aangemeld via Zorgdomein, dan ontvangt u een brief van het ziekenhuis met een afspraak voor uw poliklniekbezoek. Wanneer deze datum/tijd niet schikt kunt u contact opnemen met de polikliniek. Kijk voor bereikbaarheid bij contact.

Indien u verhinderd bent of uw afspraak wilt wijzigen, wilt u dit dan minimaal 24 uur van te voren doorgeven? U kunt bellen met de polikliniek of een e-mail sturen.

Voor meer informatie over uw polikliniekbezoek, kijk bij Bezoek aan de polikliniek.

Urologie

E-mail: urologie@zha.nl

Afdeling A 10, rode route
Telefoonnummer: (020) 755 7038
Bereikbaar: ma t/m vrij 8.00-12.00 en 14.00-16.00

In verband met het coronavirus zijn veel afspraken op de polikliniek afgezegd. Heeft u vragen? Stel deze gerust via ons e-mail: urologie@zha.nl