Digitaliseren

Deze informatie is bestemd voor patiënten die het middel “digitalis” of “digoxine” of “Lanoxin®” gebruiken, voorgeschreven door de cardioloog.

Voor dit middel is het nodig dat er zich een spiegel in het bloed vormt doordat u er in het begin iets meer van inneemt. U krijgt hiervoor van de apotheek 4 tabletten in een apart doosje.

Deze neemt u in volgens het nu volgende schema:

  • Eerst twee tabletten tegelijk innemen.
  • 3 uur later neemt u één tablet in.
  • 3 uur hierna neemt u de vierde tablet in.
  • De volgende morgen begint u met 1 maal daags de dosering, zoals deze door uw cardioloog is voorgeschreven. Deze staat ook vermeld op het doosje dat u van de apotheek krijgt.
Cardiologie

Wanneer u door uw huisarts bent aangemeld via Zorgdomein, dan ontvangt u een brief van het ziekenhuis met een afspraak voor uw polikliniekbezoek. Wanneer deze datum/tijd niet schikt kunt u deze wijzigen via MijnZHA. Heeft u al een afspraak, maar bent u verhinderd, wilt u dit dan minimaal 24 uur van te voren doorgeven? Ook dat kan via MijnZHA.

Meer informatie over MijnZHA vindt u hier

Gezondheidscentrum Waterlinie
De cardiologen houden ook spreekuur in het gezondheidscentrum in Uithoorn. Voor een eventuele behandeling en opname bent u nog wel aangewezen op de locatie in Amstelveen. Kijk voor meer informatie op de pagina Gezondheidscentrum Waterlinie.

Bij het maken van de afspraak kunt u aangeven dat u naar de vestiging in Uithoorn wilt. U wordt dan daar ingepland.

Hartrevalidatie
Uw cardioloog bepaalt of u in aanmerking komt voor de Hartrevalidatie. Hij/zij zal de coördinator Hartrevalidatie verzoeken contact met u op te nemen. 

Cardiologie

Locatie: Afdeling B 26, blauwe route
E-mail: [email protected]

Op MijnZHA kunt u terecht voor:

Uw afspraak wijzigen
Vragen aan het behandelteam
Uitslagen bekijken
Herhaalrecepten aanvragen
Uw dossier downloaden
U gesprek voorbereiden
Brieven inzien