Durolane / Hyaluronzuur behandeling

Deze behandeling wordt toegepast bij artrose (slijtage) van de gewrichten. Bij artrose wordt het gewrichtskraakbeen langzamerhand afgebroken. Door artrose in een gewricht kan de kwaliteit van de gewrichtsvloeistof (synovia) verminderd zijn. Gewrichtsvloeistof werkt als het ware als een soort schokdemper voor botten en gewrichten, het smeert de gewrichten en voedt het kraakbeen. Bij een verminderde kwaliteit van het gewrichtsvloeistof kan belasting van het gewricht pijn veroorzaken.

Durolane/Hyaluronzuur vervangt de smerende en schokdempende eigenschappen van de gewrichtsvloeistof. Het verminderd de pijn in het gewricht en zorgt voor een verhoging van het schokabsorberend vermogen van het gewricht.

 

Orthopedie

Wanneer u door uw huisarts bent aangemeld via Zorgdomein, dan ontvangt u een brief van het ziekenhuis met een afspraak voor uw polikliniekbezoek. Wanneer deze datum/tijd niet schikt kunt u deze wijzigen via MijnZHA. Heeft u al een afspraak, maar bent u verhinderd, wilt u dit dan minimaal 24 uur van te voren doorgeven? Ook dat kan via MijnZHA.

Meer informatie over MijnZHA vindt u hier

Orthopedie

Afdeling B 22, blauwe route
E-mail: orpo@zha.nl

Op MijnZHA kunt u terecht voor:

Uw afspraak wijzigen
Vragen aan het behandelteam
Uitslagen bekijken
Herhaalrecepten aanvragen
Uw dossier downloaden
U gesprek voorbereiden
Brieven inzien