Eeg-onderzoek

Het EEG (= Elektro Encefalo Gram) onderzoek is een middel om de hersenfunctie te beoordelen. Doordat zenuwcellen een geringe hoeveelheid elektriciteit produceren is het mogelijk de hersenactiviteit te registreren. Deze registratie wordt door het EEG-apparaat vastgelegd. Het onderzoek is ongevaarlijk.

Tijdens het onderzoek, dat met gesloten ogen plaatsvindt, wordt u zo nu en dan gevraagd de ogen te openen en weer te sluiten. Ook wordt u gevraagd ongeveer drie minuten achter elkaar diep te zuchten. Verder wordt er gebruik gemaakt van een stroboscoop. Dat is een speciale lamp die vlak voor uw gesloten ogen wordt geplaatst en langzaam tot snel gaat knipperen. 

 

 

Neurologie / Neurochirurgie

Wanneer u door uw huisarts bent aangemeld via Zorgdomein, dan wordt u door het ziekenhuis gebeld voor het maken van een afspraak. Bent u na drie dagen nog niet gebeld? Neem dan contact met ons op.

Indien u verhinderd bent of uw afspraak wilt wijzigen, wilt u dit dan minimaal 24 uur van te voren doorgeven? U kunt bellen met de polikliniek.

Neurologie / Neurochirurgie

Afdeling A 03, rode route
Telefoonnummer: (020) 755 7032
Bereikbaar: ma t/m vrij 8.00-16.30 uur