EVLA (laserbehandeling)

EVLA (endoveneuze laser ablatie) is een laserbehandeling om spataderen te laten krimpen en uiteindelijk te laten verdwijnen. De behandeling wordt onder een plaatselijke verdoving uitgevoerd waardoor u weinig tot geen pijn zult voelen.

De de huid rondom de spatader wordt verdoofd met prikjes. Zodra de verdoving is ingewerkt, wordt er een insteekopening gemaakt. Via deze opening wordt een laserfiber in de ader gebracht. Met het laserlicht wordt de ader verhit en vervolgens wordt de laserfiber langzaam uit de ader teruggetrokken. De vaatwand krimpt en de spatader sluit. Uw lichaam ruimt de restanten van het dichtgemaakte bloedvat op. Het bloed stroomt dan via andere, goedwerkende aderen terug naar het hart.

Deze methode bestaat van de endoveneuze technieken het langst en is bewezen bijzonder effectief. 

Spatadercentrum Groot Amsterdam

Wanneer u door uw huisarts bent aangemeld via Zorgdomein, dan wordt u door het ziekenhuis gebeld voor het maken van een afspraak.

Wanneer u na drie dagen nog geen reactie heeft gekregen, kunt u zelf contact opnemen met de polikliniek.

Indien u verhinderd bent of uw afspraak wilt wijzigen, wilt u dit dan minimaal 24 uur van te voren doorgeven? U kunt bellen met de polikliniek of een e-mail sturen.

Spatadercentrum Groot Amsterdam

Telefoonnummer: (020) 755 7014
E-mail: [email protected]