Gentamicine behandeling

De arts heeft bij u de ziekte van Ménière geconstateerd. Deze ziekte is moeilijk met geneesmiddelen behandelbaar. Ook door u zijn een aantal geneesmiddelen gebruikt. Deze waren echter niet succesvol. Naar aanleiding hiervan start u met een gentamicine behandeling.

Wat is gentamicine?
Gentamicine is een speciaal antibioticum waarmee het evenwichtsorgaan wordt uitgeschakeld. Als het evenwichtsorgaan geen signalen meer uitzendt, verminderen de klachten.

Behandeling
De behandeling vindt plaats op de Polikliniek KNO. Onder plaatselijke verdoving wordt achter uw trommelvlies het geneesmiddel gentamicine ingebracht. Door het uitschakelen van het evenwichtsorgaan kunt u één tot twee dagen duizelig worden. Bij veel klachten direct na de behandeling wordt u één dag ter observatie opgenomen op de afdeling Dagbehandeling.

 

Keel-, Neus- en Oorheelkunde (KNO)

Wanneer u door uw huisarts bent aangemeld via Zorgdomein, dan ontvangt u een brief van het ziekenhuis met een afspraak voor uw poliklniekbezoek. Wanneer deze datum/tijd niet schikt kunt u contact opnemen met de polikliniek. Kijk voor bereikbaarheid bij contact.

Wilt u een controle afspraak plannen? Neem dan contact op met het patiënten contact centrum: 020-7557029 optie 1.

Bent u verhinderd of wilt u de afspraak wijzingen? Neem dan het liefst minimaal 24 uur van te voren contact op: 020-7557029 optie 1.

Heeft u een medisch inhoudelijke vraag? Neem dan contact op met de poli KNO: 020-7557029 optie 3.

Via MijnZHA kunt u uw agenda beheren en herhaalrecepten aanvragen. Download hiervoor de MyChart-app en selecteer ‘Ziekenhuis Amstelland’.

U vindt de poli KNO via de hoofdingang van het ziekenhuis, in de centrale hal aan de rechterkant.

De KNO-artsen houden op dinsdag en donderdag ook spreekuur in het gezondheidscentrum Waterlinie in Uithoorn. Als u hier een afspraak wilt plannen kunt u dit telefonisch aangeven.

Keel-, Neus- en Oorheelkunde (KNO)

E-mail: [email protected]:

Op MijnZHA kunt u terecht voor:

Uw afspraak wijzigen
Vragen aan het behandelteam
Uitslagen bekijken
Herhaalrecepten aanvragen
Uw dossier downloaden
U gesprek voorbereiden
Brieven inzien