Hartrevalidatie

Een hartinfact of hartoperatie kan lichamelijke, sociale en psychische gevolgen hebben. Dit kan van grote invloed zijn op uw welbevinden en dagelijks leven. Wellicht heeft u vragen over wat u nog mag doen, welk voedingspatroon het beste is of heeft u informatie nodig om uw vertrouwen in uw lichaam te vergroten. Ook uw partner en naasten kunnen de gevolgen van uw hartprobleem ervaren. Daarom biedt Ziekenhuis Amstelland een hartrevalidatie programma aan.

Wanneer komt u in aanmerking voor hartrevalidatie? 
Patiënten die een hartinfarct hebben doorgemaakt, gedotterd zijn of een hart(klep)operatie hebben ondergaan, kunnen in Ziekenhuis Amstelland terecht voor het volgen van een hartrevalidatieprogramma.

Wat houdt het programma in?
In een periode van ongeveer zes weken wordt u geholpen om weer grip te krijgen op uw eigen gezondheid en welzijn. Het volgen van een hartrevalidatieprogramma werkt niet alleen gezondheidsbevorderend  maar heeft ook een positieve uitwerking op het zelfvertrouwen en welzijn na een ingrijpende gebeurtenis.

Vragen
Als u vragen heeft over de hartrevalidatie kunt u contact opnemen met de coördinator hartrevalidatie.

Cardiologie

Wanneer u door uw huisarts bent aangemeld via Zorgdomein, dan ontvangt u een brief van het ziekenhuis met een afspraak voor uw polikliniekbezoek. Wanneer deze datum/tijd niet schikt kunt u deze wijzigen via MijnZHA. Heeft u al een afspraak, maar bent u verhinderd, wilt u dit dan minimaal 24 uur van te voren doorgeven? Ook dat kan via MijnZHA.

Meer informatie over MijnZHA vindt u hier

Gezondheidscentrum Waterlinie
De cardiologen houden ook spreekuur in het gezondheidscentrum in Uithoorn. Voor een eventuele behandeling en opname bent u nog wel aangewezen op de locatie in Amstelveen. Kijk voor meer informatie op de pagina Gezondheidscentrum Waterlinie.

Bij het maken van de afspraak kunt u aangeven dat u naar de vestiging in Uithoorn wilt. U wordt dan daar ingepland.

Hartrevalidatie
Uw cardioloog bepaalt of u in aanmerking komt voor de Hartrevalidatie. Hij/zij zal de coördinator Hartrevalidatie verzoeken contact met u op te nemen. 

Cardiologie

Locatie: Afdeling B 26, blauwe route
E-mail: cardio@zha.nl

Op MijnZHA kunt u terecht voor:

Uw afspraak wijzigen
Vragen aan het behandelteam
Uitslagen bekijken
Herhaalrecepten aanvragen
Uw dossier downloaden
U gesprek voorbereiden
Brieven inzien