Heupprothese / operatie

Tijdens de operatie voor een heupprothese wordt uw beschadigde heupgewricht vervangen door een kunstgewricht. Vervanging van het heupgewricht door een kunstheup (heupprothese) is een veel voorkomende operatie waar heel veel mensen met een zogenaamde ‘versleten heup’ baat bij hebben. De operatie is geen kleinigheid en het herstel vraagt veel wilskracht en inspanning van u en uw familieleden.

Na de operatie verblijft u enkele dagen in het ziekenhuis en krijgt u direct fysiotherapie. Samen gaan we er voor zorgen dat u over een aantal dagen met een nieuwe heup kunt lopen.

In de eerste zes weken na de operatie kan de heup bij verkeerde bewegingen nog gemakkelijk uit de kom schieten (luxeren). De prothese moet in deze periode de kans krijgen om goed vast te groeien. Verkeerde bewegingen en te hoge belasting moeten daarom zoveel mogelijk voorkomen worden. 

 

Orthopedie

Wanneer u door uw huisarts bent aangemeld via Zorgdomein, dan wordt u door het ziekenhuis gebeld voor het maken van een afspraak.

Wanneer u na drie dagen nog geen reactie heeft gekregen, kunt u zelf contact opnemen met de polikliniek.

Indien u verhinderd bent of uw afspraak wilt wijzigen, wilt u dit dan minimaal 24 uur van te voren doorgeven? U kunt bellen met de polikliniek of een e-mail sturen.

Orthopedie

Afdeling B 22, blauwe route
Telefoonnummer: (020) 755 7034
Bereikbaar: ma t/m vrij 8.00-16.30 uur
E-mail: orpo@zha.nl