Holteronderzoek

Een holteronderzoek is een ECG (hartfilmpje) dat 24 of 48 uur lang uw hartritme registreert. Het holterapparaat is een soort recorder die uw hartritme vastlegt.

De cardioloog krijgt met dit onderzoek een goede indruk van uw hartritme gedurende 24 of 48 uur. Zichtbaar wordt hoe uw hart reageert als u bezig bent met uw  dagelijkse activiteiten, zoals eten, slapen, fietsen, roken, sporten, traplopen, huishoudelijk werk, enz.

Het holteronderzoek wordt gedaan op de Polikliniek Cardiologie.

Cardiologie

Wanneer u door uw huisarts bent aangemeld via Zorgdomein, dan wordt u door het ziekenhuis gebeld voor het maken van een afspraak.

Wanneer u na drie dagen nog geen reactie heeft gekregen, kunt u zelf contact opnemen met de polikliniek.

Indien u verhinderd bent of uw afspraak wilt wijzigen, wilt u dit dan minimaal 24 uur van te voren doorgeven? U kunt bellen met de polikliniek of een e-mail sturen.

Gezondheidscentrum Waterlinie
De cardiologen houden ook spreekuur in het gezondheidscentrum in Uithoorn. Voor een eventuele behandeling en opname bent u nog wel aangewezen op de locatie in Amstelveen. Kijk voor meer informatie op de pagina Gezondheidscentrum Waterlinie.

Bij het maken van de afspraak kunt u aangeven dat u naar de vestiging in Uithoorn wilt. U wordt dan daar ingepland.

Hartrevalidatie
Uw cardioloog bepaalt of u in aanmerking komt voor de Hartrevalidatie. Hij/zij zal de coördinator Hartrevalidatie verzoeken contact met u op te nemen. 

Cardiologie

Telefoonnummer: (020) 755 7005
Bereikbaarheid: ma t/m vrij 8.00-16.30 uur
Locatie: Afdeling B 26, blauwe route
E-mail: cardio@zha.nl