Intercostale (proef)blokkade

Een intercostale blokkade is een behandelvorm waarbij een ontstekingsremmend medicijn wordt ingespoten bij een zenuw die tussen twee ribben loopt. Doel hiervan is de pijn te verminderen. Om te beoordelen of een intercostale blokkade een geschikte behandelvorm is, wordt vaak eerst een 'proefblokkade' gedaan. De pijnspecialist spuit daarbij 'als proef' een verdovingsmiddel in dat kortdurend werkt. Er wordt vervolgens gekeken wat het effect is van de verdoving. Daardoor krijgt de pijnspecialist een indruk van de oorzaak van uw pijnklachten en kan hij beoordelen of een intercostale blokkade voor u een geschikte behandelvorm is.

Het woord 'intercostaal' is de medische term die verwijst naar het gebied tussen twee ribben. 'Blokkade' geeft aan dat de pijn als het ware 'geblokkeerd' wordt.

Pijngeneeskunde

Indien u een verwijzing van uw (huis)arts heeft gekregen voor de polikliniek pijngeneeskunde, nemen wij contact met u op om een eerste afspraak in te plannen.

Indien u verhinderd bent of uw afspraak wilt wijzigen, wilt u dit dan minimaal 24 uur van te voren doorgeven? U kunt dit doen via het wijzigingenformulier of bellen met de polikliniek.

Pijngeneeskunde

Telefoonnummer: (020) 755 7010
Bereikbaar: ma t/m vrij 8.00-16.30 uur
Locatie: A 07

Pijnverpleegkundigen
Telefoonnummer: (020) 7556349
U kunt op dit nummer ook een boodschap achterlaten dan belt de pijnverpleegkundige u terug.