Kiepproef (Hallpike-Dix test)

De kiepproef wordt gedaan als de KNO-arts vermoedt dat u goedaardige positieduizeligheid (BPPD) heeft. Het onderzoek wordt gedaan op de Polikliniek KNO door de KNO-arts of door Amstelland Fysiotherapie.
 
Tijdens de kiepproef (Hallpike-Dix test) gaat u eerst op een onderzoekstafel zitten en daarna helpt de behandelaar u om zo snel mogelijk te gaan liggen met het hoofd gedraaid naar de mogelijk aangedane zijde. Als u bij de Hallpike-Dix test duizeligheidsklachten ervaart en de behandelaar daarnaast bepaalde oogbewegingen ziet, is de test positief en kan worden overgegaan tot behandeling.
Keel-, Neus- en Oorheelkunde (KNO)

Wanneer u door uw huisarts bent aangemeld via Zorgdomein, dan ontvangt u een brief van het ziekenhuis met een afspraak voor uw poliklniekbezoek. Wanneer deze datum/tijd niet schikt kunt u contact opnemen met de polikliniek. Kijk voor bereikbaarheid bij contact.

Wilt u een controle afspraak plannen? Neem dan contact op met het patiënten contact centrum: 020-7557029 optie 1.

Bent u verhinderd of wilt u de afspraak wijzingen? Neem dan het liefst minimaal 24 uur van te voren contact op: 020-7557029 optie 1.

Heeft u een medisch inhoudelijke vraag? Neem dan contact op met de poli KNO: 020-7557029 optie 3.

Via MijnZHA kunt u uw agenda beheren en herhaalrecepten aanvragen. Download hiervoor de MyChart-app en selecteer ‘Ziekenhuis Amstelland’.

U vindt de poli KNO via de hoofdingang van het ziekenhuis, in de centrale hal aan de rechterkant.

De KNO-artsen houden op dinsdag en donderdag ook spreekuur in het gezondheidscentrum Waterlinie in Uithoorn. Als u hier een afspraak wilt plannen kunt u dit telefonisch aangeven.

Keel-, Neus- en Oorheelkunde (KNO)

E-mail: poli-kno@zha.nlBereikbaarheid:

Op MijnZHA kunt u terecht voor:

Uw afspraak wijzigen
Vragen aan het behandelteam
Uitslagen bekijken
Herhaalrecepten aanvragen
Uw dossier downloaden
U gesprek voorbereiden
Brieven inzien