Laserbehandeling vergrote prostaat

GreenLight™ Laser Therapie is een procedure die wordt uitgevoerd met een dunne laserdraad (fiber) die door een cystoscoop (een dunne buis met glasvezels of een lenzensysteem) in de plasbuis wordt ingebracht. De laserdraad levert een krachtige laserenergie die het prostaatweefsel snel verwarmt en er daarmee voor zorgt dat het weefsel verdampt.

GreenLight is geschikt voor de meeste patiënten met een vergrote prostaat. Het is een behandeling die hetzelfde effect heeft als de TURP-methode, maar minder bijwerkingen heeft.  De meeste patiënten keren al na één dag na de ingreep naar huis en kunnen binnen enkele dagen weer beginnen met normale, niet-inspannende activiteiten.

Urologie

Wanneer u door uw huisarts bent aangemeld via Zorgdomein, dan ontvangt u een brief van het ziekenhuis met een afspraak voor uw polikliniekbezoek. Wanneer deze datum/tijd niet schikt kunt u deze wijzigen via MijnZHA.
Heeft u al een afspraak, maar bent u verhinderd, wilt u dit dan minimaal 24 uur van te voren doorgeven? Ook dat kan via MijnZHA.

Meer informatie over MijnZHA vindt u hier

Voor meer informatie over uw polikliniekbezoek, kijk bij Bezoek aan de polikliniek.

Urologie

E-mail: [email protected]
Afdeling A 10, rode route

Op MijnZHA kunt u terecht voor:

Uw afspraak wijzigen
Vragen aan het behandelteam
Uitslagen bekijken
Herhaalrecepten aanvragen
Uw dossier downloaden
U gesprek voorbereiden
Brieven inzien