Laserbehandeling vergrote prostaat

GreenLight™ Laser Therapie is een procedure die wordt uitgevoerd met een dunne laserdraad (fiber) die door een cystoscoop (een dunne buis met glasvezels of een lenzensysteem) in de plasbuis wordt ingebracht. De laserdraad levert een krachtige laserenergie die het prostaatweefsel snel verwarmt en er daarmee voor zorgt dat het weefsel verdampt.

GreenLight is geschikt voor de meeste patiënten met een vergrote prostaat. Het is een behandeling die hetzelfde effect heeft als de TURP-methode, maar minder bijwerkingen heeft.  De meeste patiënten keren al na één dag na de ingreep naar huis en kunnen binnen enkele dagen weer beginnen met normale, niet-inspannende activiteiten.

Urologie

Wanneer u door uw huisarts bent aangemeld via Zorgdomein, dan wordt u gebeld voor het maken van een afspraak. Wanneer u na drie dagen nog geen reactie heeft gekregen, kunt u zelf contact opnemen met de polikliniek.

Indien u verhinderd bent of uw afspraak wilt wijzigen, wilt u dit dan minimaal 24 uur van te voren doorgeven? U kunt bellen met de polikliniek of een e-mail sturen.

Voor meer informatie over uw polikliniekbezoek, kijk bij Bezoek aan de polikliniek.

Urologie

E-mail: urologie@zha.nl

Afdeling A 10, rode route
Telefoonnummer: (020) 755 7038
Bereikbaar: ma t/m vrij 8.00-12.00 en 14.00-16.00

In verband met het coronavirus zijn veel afspraken op de polikliniek afgezegd. Heeft u vragen? Stel deze gerust via ons e-mail: urologie@zha.nl